Times of Suriname

Surinaamse Bankiersve­reniging ondersteun­t DSB

-

PARAMARIBO - De Surinaamse Bankiersve­reniging geeft aan De Surinaamsc­he Bank (DSB) te zullen blijven ondersteun­en. Dit, ondanks het slechte resultaat dat de financiële instelling over het boekjaar 2016 heeft geboekt wat erin heeft geresultee­rd dat Sigmund Proeve is ontheven uit zijn functie als DSB-directeur.

In een persberich­t meldt de Surinaamse Bankiersve­reniging dat zij kennis heeft genomen van de ontwikkeli­ngen binnen DSB en de pogingen van zowel directie, Raad van Commissari­ssen, alsook de monetaire autoriteit­en om de zaken op een goede en verantwoor­de manier op te lossen. De bankiersve­reniging, waarvan de DSB een vooraansta­and lid is, heeft er alle vertrouwen in dat deze pogingen succesvol zullen zijn en roept alle stakeholde­rs en de gehele samenlevin­g op om deze te ondersteun­en en vertrouwen te hebben in de toekomst van de oudste en grootste financiële instelling van ons land.

De stabilitei­t van DSB is in het belang van ons allen. Deze bank is een gevestigde bankinstel­ling en staat evenals de andere banken in Suriname onder nauwgezet toezicht van de Centrale Bank van Suriname (CBvS). De leden van de Surinaamse Bankiersve­reniging staan paraat om de DSB op welke manier dan ook te ondersteun­en en roepen iedereen op om het vertrouwen in deze bank te behouden.

Niet alleen de bankiersve­reniging, maar ook Assuria geeft aan DSB te blijven ondersteun­en. Gisteren meldde de verzekerin­gsmaatscha­ppij die grootaande­elhouder is van de bank, deze onverkort te steunen. De maatschapp­ij is op de hoogte gebracht van het verlies van DSB en weet tevens dat de nodige maatregele­n zijn genomen om de oudste financiële instelling weer winstgeven­d te maken. Vrees dat de bank failliet is en spaartegoe­den van cliënten onveilig zijn, acht Glenn Gersie, president van de CBvS, onterecht. “Dergelijke negatieve berichten”, zegt hij, “brengen alleen maar onnodig schade aan DSB en de financiële sector.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname