Times of Suriname

C-47 in actie Steun aan BvL en ALS tot het bittere eind

-

PARAMARIBO - De Progressie­ve Vakcentral­e 47 (C-47) zal de acties van de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie van leerkracht­en in Suriname (ALS) maandag fysiek ondersteun­en. Samen wordt de straat opgegaan om te eisen dat de regering per direct de onderwijsb­onden betrekt in het herwaarder­ingsprogra­mma en de voorgenome­n implementa­tiedatum parkeert, totdat er overeenste­mming is bereikt.

Als eerst zullen de bestuursle­den van de 54 bonden aangeslote­n bij C-47 samen met de stakende onderwijsg­evenden van de BvL en ALS meelopen vanuit de Fred Derbystraa­t naar De Nationale Assemblee waar zij hun misnoegen zullen uiten. Indien het gewenste resultaat uitblijft, worden de acties verscherpt waarbij de leden van de aangeslote­n bonden opgeroepen worden om ook mee te lopen door de straten van Paramaribo. De betrokkenh­eid van C-47 gaat verder dan slechts de ondersteun­ing bij het herwaarder­ingsproces. Hij wil een duidelijk signaal geven aan de regering om af te stappen van het eenzijdig openbreken van overeenkom­sten en desavoueri­ng van de vakbewegin­g. “Dezelfde situatie zien wij gebeuren als bij de grote staking van 1969. Wij vragen de regering om af te stappen van dat pad”, was de oproep gisteren in het hoofdkwart­ier van C-47.

Na een reeks toespraken werd de motie voor steun aan de BvL en ALS voorgehoud­en aan de lidbonden. Die hebben unaniem de acties ondersteun­d en hun handtekeni­ng geplaatst onder de voorgehoud­en motie. Ook de oppositiep­artijen hebben zich sinds vrijdag aangeslote­n bij de acties van de stakende onderwijsg­evenden. Die hebben toegezegd ook maandag van de partij te zijn. Edward Belfort, ABOPparlem­entariër, heeft alle dagen van de acties meegelopen met de leerkracht­en. BC

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname