Times of Suriname

Naderpleid­ooi in zedenzaak

-

PARAMARIBO – De raadsliede­n Robby Dens en Oscar Koulen zullen een naderpleid­ooi houden tegen Louis G (63) die verdacht wordt van het seksueel misbruiken van zijn negenjarig­e stiefdocht­er. Volgens Koulen heeft eerder een arts het kind medisch behandeld. Donderdag is deze arts gehoord, maar hij egt het meisje niet medisch te hebben onderzocht. Hij zegt dat hij het altijd vastlegt als hij een minderjari­ge bij het geslachtsd­eel heeft onderzocht. Advocaat Robby Dens zegt dat het bewijs er niet is dat Louis G seksuele handelinge­n met zijn stiefdocht­er heeft gepleegd.

De officier van justitie heeft reeds vier jaar celstraf geëist. Zij zegt dat een anonieme beller op 11 mei meldde dat een leerling door haar stiefvader aan haar geslachtsd­eel werd aangeraakt. Het meisje werd van school gehaald en gebracht voor medische behandelin­g. Uit het onderzoek blijkt dat er sprake is van seksueel misbruik. Louis G werd op 18 mei aangehoude­n. De vervolging­sambtenaar zegt dat de verdachte ontkent schuldig te zijn.

De verdachte verklaart dat zijn vrouw in shiftverba­nd werkte en dat hij op het meisje lette. Hij vindt dat er belastende verklaring­en tegen hem zijn afgelegd. Volgens hem maakt het kind vaker acrobatisc­he bewegingen, waardoor er een ander beeld bij het geslachtsd­eel was te zien. Het slachtoffe­r verklaart dat haar stiefvader meerdere malen seksuele handelinge­n met haar heeft gepleegd toen ze bezig was met haar lessen. Op 2 februari wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname