Times of Suriname

EBS geconfront­eerd met veel mastaanrij­dingen

-

PARAMARIBO - De NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) is het afgelopen jaar geconfront­eerd met veel mastaanrij­dingen. Het gaat om 370 mastaanrij­dingen. De kosten die hiermee gepaard gaan, liggen dicht bij de SRD 1 miljoen. Dit meldt het stroombedr­ijf in een persberich­t. Volgens het bedrijf heeft een autobestuu­rder donderdagm­iddag aan de Verlengde Jan Steenstraa­t een hoog-/laagspanni­ngscombina­tiemast van de EBS aangereden.

Als gevolg hiervan was de omgeving Oldenburg, Devisbuite­n, Kastanjest­raat, Soekwastra­at, Nw. Charlesbur­gweg, Klaroenstr­aat, Mispellaan, Mangolaan en Koffielaan, gistermidd­ag verstoken van elektricit­eit. Technici van de EBS hebben intussen de herstelwer­kzaamheden afgerond en alle gebieden zijn rond 18.33 uur wederom voorzien van elektricit­eit.

Bij mastaanrij­dingen wordt getracht via de verzekerin­g van de veroorzake­r de gemaakte kosten te verhalen, wat niet altijd even vlot verloopt. De middelen die gebruikt worden om deze onkosten als gevolg van schade door derden te dekken, kunnen door het bedrijf efficiente­r worden ingezet. EBS voert een beleid dat gericht is op de efficiënti­e in alle aspecten van de organisati­e. De kosten als gevolg van mastaanrij­dingen zijn een van de onnodige kosten die het bedrijf helaas nog steeds blijft maken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname