Times of Suriname

Olympique Lyon rondt transfer Memphis af

-

VOETBAL - Memphis Depay verruilt Manchester United definitief voor Olympique Lyon. De 22-jarige aanvaller heeft vrijdag een meerjarig contract getekend bij de Franse club na de medische keuring te hebben doorstaan. Vrijdagmid­dag wordt Memphis officieel gepresente­erd door Olympique Lyon. De ex-PSV’er gaat het shirt met nummer negen dragen. Met de transfer is naar verluidt 17 miljoen euro gemoeid, dat nog kan oplopen via bonussen. Anderhalf jaar geleden betaalde Manchester United nog 34 miljoen aan PSV voor de 27-voudig internatio­nal van Oranje. Olympique Lyon is de tegenstand­er van AZ in de zestiende finales van de Europa League, maar Memphis mag niet in actie komen tegen de Alkmaarder­s. Hij speelde voor de winterstop al namens United in de Europa League en is niet speelgerec­htigd bij zijn nieuwe club.

Het contract van Memphis in Manchester liep tot medio 2019, maar onder manager José Mourinho kwam hij slechts sporadisch aan spelen toe.

Ook vorig seizoen had de aanvaller onder de toenmalige manager Louis van Gaal vaak een reserverol. In 33 competitie­duels maakte hij slechts twee treffers voor de Engelse club. De transfer van Memphis levert zijn voormalige clubs in Nederland nog wat op. Naar verluidt krijgt PSV meer dan een miljoen euro uit een solidarite­itsvergoed­ing en een opleidings­vergoeding.

Sparta Rotterdam, de club waar Memphis drie jaar lang in de jeugdoplei­ding speelde, incasseert ongeveer 50.000 euro.

Lyon staat na 19 duels op de vierde plek in de Ligue 1, met elf punten achterstan­d op koploper AS Monaco, dat wel een duel meer gespeeld heeft.

(NS)

 ??  ??
 ??  ?? Memphis Depay verruilt Manchester United definitief voor Olympique Lyon. De 22-jarige aanvaller heeft vrijdag een meerjarig contract getekend bij de Franse club. (Foto: De Telegraaf)
Memphis Depay verruilt Manchester United definitief voor Olympique Lyon. De 22-jarige aanvaller heeft vrijdag een meerjarig contract getekend bij de Franse club. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname