Times of Suriname

Murray en Wawrinka verder op Australian Open

-

TENNIS - Andy Murray wist zich vrijdag met speels gemak te plaatsen voor de achtste finales van de Australian Cup. De Schotse nummer één van de wereld rekende in de derde ronde in drie sets af met Sam Querrey uit de Verenigde Staten: 6-4, 6-2 en 6-4. Murray had geen last meer van zijn rechterenk­el, die hij verzwikte tijdens zijn wedstrijd in de tweede ronde tegen de Rus Andrey Rublev.

Mischa Zverev is de volgende tegenstand­er van Murray. De linkshandi­ge Duitser bereikte de laatste zestien met een zege op de Tunesiër Malek Jaziri: 6-1, 4-6, 6-3 en 6-0.

Murray is na drie ronden nog zonder setverlies in Melbourne. Na vijf verloren finales is hij zeker na de verrassend­e uitschakel­ing van Novak Djokovic in de tweede ronde de grote favoriet voor de eindzege van de eerste Grand Slam van het seizoen. “Maar eigenlijk is er voor mij niet zo veel veranderd”, reageerde Murray op de verrassend­e nederlaag van zijn grote concurrent uit Servië. “Want ik wil nog steeds de finale halen. En in de komende ronden zou ik hem toch niet treffen.”

Ook Wawrinka drong door tot de vierde ronde. De als vierde geplaatste Zwitser zette Viktor Troicki uit Servië in vier sets opzij: 3-6, 6-2, 6-2 en 7-6 (7). Wawrinka schreef de Australian Open drie jaar geleden op zijn naam. Hij neemt het in de achtste finales op tegen de Italiaan Andreas Seppi, die de Belg Steve Darcis in vier sets de baas bleef: 4-6, 6-4, 7-6 (1) en 7-6 (2).

Kei Nishikori voldeed eveneens aan de verwachtin­gen. De als vijfde ingeschaal­de Japanner boekte een regelmatig­e zege in drie sets op de Slowaak Lukas Lacko: 6-4, 6-4 en 6-4. Hij treft in de volgende ronde Roger Federer of Tomas Berdych. Daniel Evans voegde zich bij de laatste zestien door een zege op de Australiër Bernard Tomic: 7-5, 7-6 (2) en 7-6 (3).

Evans was in de tweede ronde ook al verantwoor­delijk voor de uitschakel­ing van Marin Cilic, de nummer zeven van de plaatsings­lijst. De Engelse nummer 51 van de wereldrang­lijst stuit in de achtste finales op de Fransman Jo-Wilfried Tsonga. Met Tomic, de nummer 27 van de wereld, verloor het Australisc­h publiek opnieuw een lieveling. Nick Kyrgios werd woensdag in de tweede ronde al uitgeschak­eld door Seppi. (NS)

 ??  ?? Andy Murray wist zich vrijdag met speels gemak te plaatsen voor de achtste finales van de Australian Open. (Foto: De Telegraaf)
Andy Murray wist zich vrijdag met speels gemak te plaatsen voor de achtste finales van de Australian Open. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname