Times of Suriname

Conte neemt Costa weer op in wedstrijds­electie

-

VOETBAL - Chelseaman­ager Antonio Conte heeft Diego Costa opgenomen in zijn selectie voor het thuisduel met Hull City. De spits is volgens de Italiaanse oefenmeest­er volledig hersteld van een rugblessur­e. Costa moest de wedstrijd van vorige week tegen Leicester City (0-3 winst) nog aan zich voorbij laten gaan.

Volgens de officiële lezing van Conte was de clubtopsco­rer er niet bij vanwege de kwetsuur aan zijn rug, maar Engelse media meldden dat de aanvaller om disciplina­ire redenen buiten de selectie werd gehouden door Chelsea. Costa zou op het trainingsv­eld gebotst zijn met Conte uit onvrede over een geweigerd bod van de Chinese club Tianjin Quanjian, die een jaarsalari­s van zo’n 35 miljoen euro in gedachten had voor de in Brazilië geboren Spanjaard. Yuhui Shu, eigenaar van Tianjin Quanjian, heeft inmiddels echter laten weten dat zijn club zich heeft teruggetro­kken vanwege een nieuwe ‘buitenland­ersregel’ in de Chinese Super League.

Costa trainde zondag en maandag individuee­l en hervatte dinsdag weer de groepstrai­ning. Conte beweerde vrijdag op zijn persconfer­entie dat alles koek en ei is tussen hem en Costa. “Diego wil bij Chelsea blijven. Hij is heel blij om hier te spelen. Ik zie geen enkel probleem. Ik heb veel speculatie­s gehoord over Diego, maar het belangrijk­ste is dat hij heeft getraind en beschikbaa­r is voor de wedstrijd van zondag.”

Costa kan tegen laagvliege­r Hull City zijn honderdste wedstrijd in het shirt van Chelsea spelen. De ‘Blues’ bezetten na 21 speelronde­s de koppositie in de Premier League en hebben zeven punten voorsprong op naaste achtervolg­ers Tottenham Hotspur en Liverpool. (VZ)

 ??  ?? Pierre-Emerick Aubameyang wordt al een tijdje in verband gebracht met een vertrek uit Dortmund. De Gabonese aanvaller sluit niet uit dat hij in de zomer naar een andere club gaat.
(Foto: Xinhua)
Pierre-Emerick Aubameyang wordt al een tijdje in verband gebracht met een vertrek uit Dortmund. De Gabonese aanvaller sluit niet uit dat hij in de zomer naar een andere club gaat. (Foto: Xinhua)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname