Times of Suriname

Amor wint groots

-

VOETBAL - Amor haalde flink uit naar Hind Boys en veroverde zo de derde plaats in de eersteklas­secompetit­ie van de Livorno Sportorgan­isatie. In het Eddy Blackmanst­adion won Amor met 7-1, na een ruststand van 3-1.

Amor begon de wedstrijd goed en al in de tweede minuut opende Silvion Bijlhout de score. Hind Boys ging hierna op zoek naar de gelijkmake­r, maar faalde de gecreëerde kansen te benutten. In de 33ste minuut keek Hind Boys tegen een grote achterstan­d aan, toen Gerzinho Lentin het tweede doelpunt maakte voor Amor. Een minuut later vergrootte Bijlhout de voorsprong: 3-0. Nog voor het rustsignaa­l deed Hind Boys iets terug, door een doelpunt van Ritesh Ramdin: 3-1. Hind Boys moest kort na het doelpunt een domper verwerken, toen Cerginao Pavion de rode kaart kreeg. In de tweede helft trok Amor volledig profijt uit de minderheid van Hind Boys en scoorde vier keer. Lentin (2x), Bijlhout en Gaynes Abiansi maakten de doelpunten. In de slotminute­n moest Hind Boys verder met negen man, want Sarish Ramcharan kreeg ook rood. Door de overwinnin­g heeft Amor vijftien punten en Hind Boys blijft steken op dertien. In de tweede klasse won Jong Jivan Jotie 2012 met 3-1 van Sudhar. Soeradj Mahadien (2x) en Orniel Summervill­e maakten de doelpunten. Tito Eersteling maakte de enige treffer voor Sudhar. Shiva Nankoe van Sudhar kregen in de 86ste minuut de rode kaart. De competitie wordt morgen voortgezet: Jong India-Jong Jivan Jotie 2012, Amor-Neta Dell, The red Rose-Cruzeiro en KD 2011-HVV.