Times of Suriname

Duizenden protestere­n in New York op vooravond inaugurati­e Trump

-

VS - Op de vooravond van Donald Trumps inaugurati­e als 45e president van de Verenigde Staten zijn in New York duizenden tegenstand­ers bij elkaar gekomen om te protestere­n tegen diens aankomende presidents­chap. Ze lieten onder andere weten hoe belangrijk ze het milieu, de mensenrech­ten en het zorgstelse­l vinden. De bijeenkoms­t kon rekenen op belangstel­ling van een aantal prominente Amerikanen. Onder meer de burgemeest­er van New York, Bill de Blasio, regisseur Michael Moore, acteurs Robert De Niro, Mark Ruffalo en Alec Baldwin en actrices Sally Field en Julianne Moore togen donderdaga­vond naar het Trump Internatio­nal Hotel and Tower. Ze werden voor het gebouw nabij Central Park bijgestaan door duizenden mensen met zorgen over de toekomstpl­annen van Trump.

Trump zelf was donderdaga­vond al in Washington, waar hij tijdens een concert zijn eigen supporters toesprak. Op de trappen van het Lincolnmon­ument beloofde hij Amerika te verenigen en hij sprak zich uit voor veranderin­g.

Ook in Washington, waar Trump tot de nieuwe president wordt beëdigd, waren veel demonstran­ten op de been. Anti-Trumpdemon­stranten raakten slaags met de politie, die traangas inzette om de rust te bewaren. De commotie ontstond vlak voor een gebouw waar voorstande­rs van Trump feestvierd­en. In tientallen andere steden, waaronder in Australië en het Verenigd Koninkrijk, zijn donderdaga­vond antiTrump-bijeenkoms­ten gehouden. Trump heeft gisteren om 18.00 uur (Nederlands­e tijd) het stokje overgenome­n van Obama. De inaugurati­e vond traditiege­trouw plaats voor het Capitool in Washington. (NU.nl)

 ??  ?? Demonstran­ten lieten onder andere weten hoe belangrijk ze het milieu, de mensenrech­ten en het zorgstelse­l vinden. (NU.nl)
Demonstran­ten lieten onder andere weten hoe belangrijk ze het milieu, de mensenrech­ten en het zorgstelse­l vinden. (NU.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname