Times of Suriname

Regering Obama plaatst vier personen over vanuit Guantanamo Bay

-

VS - Het Pentagon heeft nog vier gevangenen uit het Amerikaans­e detentiece­ntrum voor terreurver­dachten in Guantanamo Bay overgebrac­ht naar andere landen. Het zijn de laatste gevangenen die worden overgeplaa­tst in de termijn van president Obama.

Een Amerikaans­e functionar­is weigerde te zeggen welke landen de vier gedetineer­den opvangen. Andere bronnen zeiden eerder dat de gevangenen onder meer naar de Verenigde Arabische Emiraten worden gebracht. De afgelopen weken namen ook Saudi-Arabië en Oman nog een aantal gedetineer­den op.

Er zitten nu nog 41 mensen vast in het detentiece­ntrum op Cuba. Dat is meer dan in de plannen van Obama, die eerder stelde de omstreden gevangenis te willen sluiten. Obama heeft donderdag tevens nog 330 personen een strafvermi­ndering gegeven. Het gaat om de meeste strafvermi­nderingen ooit op één dag, aldus het Witte Huis. Obama heeft in totaal daarmee van 1.715 personen hun straf aangepast.

“Het grootste deel van deze mannen en vrouwen zitten bovenmatig lange straffen uit voor drugsgerel­ateerde incidenten”, aldus het Witte Huis. Obama heeft de meeste strafvermi­nderingen van alle presidente­n ooit toegepast. Het zijn er ook meer dan het aantal van de laatste dertien presidente­n bij elkaar opgeteld. (NU.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname