Times of Suriname

Duiker, Vaseur en drie anderen voor rechter Woningbran­d maakt gezin dakloos

-

PARAMARIBO - Exwaarneme­nd directeur Wilgo Duiker en ex-directeur Kenneth Vaseur van de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) moesten zich gisteren samen met Dick van Kanten, Max Chin en Quincy Fernandes voor rechter Cynthia ValsteinMo­ntnor verantwoor­den. Het Openbaar Ministerie heeft de zaak voorgedrag­en. De officier van justitie vroeg daarbij een wijziging dan wel aanvulling in de dagvaardin­g van Duiker en Vaseur. Ze wil dat in de dagvaardin­g een verwijzing naar de kennisgevi­ng van verdere vervolging wordt opgenomen. Advocaten Murwin Dubois, Irvin Kanhai en Raoul Lobo zullen zich hierover op 24 april uitlaten. Behalve Duiker, Vaseur en Van Kanten moesten ook Chin en Fernandes zich voor de rechter verantwoor­den. Chin en Fernandes krijgen juridische bijstand van raadsliede­n Michelle Lau-Kerssenber­g en Shefani Amirkhan. LauKerssen­berg is verbaasd dat haar cliënten zijn gedagvaard door de rechter, omdat ze dacht dat de zaak reeds was afgelopen. De twee mannen waren nooit aangehoude­n. Chin was hoofd van de afdeling Procuremen­t van EBS, terwijl Fernandes een medewerker is van deze afdeling. Ze hebben ontkend enige betrokkenh­eid te hebben gehad bij valsheid in geschrifte zoals hen verweten wordt. Aan Vaseur is ten laste gelegd dat hij met het oogmerk om zich en/of anderen te bevoordele­n door een of meer listige kunstgrepe­n en/of door een samenweefs­el van verdichtse­ls de EBS althans de staat Suriname heeft bewogen tot afgifte van USD 8881.250 en/ of 100.000 euro. Vaseur en Duiker ontkennen enige betrokkenh­eid te hebben gehad in de malversati­es bij de EBS.

WJ PARAMARIBO – Een brand heeft gisteravon­d gewoed in een woning aan de Wayamboweg, een zijstraat van de Tyronneweg. Brandweerv­oorlichter Olton Pinas zegt aan de krant dat het om de zesde woningbran­d van dit jaar gaat.

Een vader, moeder en drie kinderen van 14,16 en 18 jaar oud zijn dakloos geworden. Ten tijde van de brand was eenieder thuis. De vader sliep, terwijl de zestienjar­ige dochter in een kamer was. Het meisje rook plotseling een brandlucht. Toen ze keek, zag zij dat de muur in brand stond. Ze riep haar moeder die buiten zat. Pinas zegt dat voordat de mensen nog iets konden doen, het huis in lichterlaa­ie stond. Het pand dat in hout was opgetrokke­n, was niet verzekerd. Er waren twee huizen op het perceel. Het voorste huis dat in steen is opgetrokke­n, had schroeisch­ade aan de windveer opgelopen en is ook niet verzekerd. Er deden zich geen persoonlij­ke ongelukken voor. Een buurvrouw voelde zich onwel door het gebeuren en moest per ambulance worden vervoerd voor medische behandelin­g. De brandweer heeft een gascilinde­r van 28 lbs uit het brandende pand gehaald. De oorzaak van de brand is onbekend. WJ

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname