Times of Suriname

Twee verschille­nde accuproble­men achter brandgevaa­r Note 7

-

Samsung bevestigt dat de batterijen van de Samsung Galaxy Note 7 de oorzaak zijn geweest van de oververhit­tingsprobl­emen, die in oktober vorig jaar tot een wereldwijd­e terugroepa­ctie leidden. Dat zei Samsung-topman Dong Jin Koh tijdens een persconfer­entie waarbij de onderzoeks­resultaten naar het brandgevaa­r van de telefoon bekend werden gemaakt. Daarnaast zei de topman dat de Galaxy S8 later dan verwacht wordt aangekondi­gd. De conclusies van het onderzoek van Samsung lekten vrijdag al uit. De Amerikaans­e krant de Wall Street Journal meldde toen op basis van ingewijden dat de accu van de Galaxy Note 7 niet goed in de behuizing van het toestel paste. Volgens Samsung ligt de fout echter bij de fabricage van de twee typen batterijen die in de Note 7 zijn gebruikt.

Zowel de eerste serie Note 7-toestellen als een vervangend­e lichting met andere batterijen hadden beiden last van een eigen probleem. Bij de eerste serie met batterij A was er door de kromming van de rechterbov­enhoek van de batterij-behuizing een afbuiging van de negatieve elektrode, wat kon zorgen voor kortsluiti­ng. Batterij B in de vervangend­e lichting toestellen had een verkeerde lasnaad en in sommige gevallen ontbrak de isolatieta­pe waardoor een accu in de opening kon komen, ook met kortsluiti­ng tot gevolg.

Samsung stelt dat het de afgelopen maanden elk aspect van de Galaxy Note 7 heeft onderzocht. Bij het grootschal­ige onderzoek waren ongeveer 700 werknemers van Samsung betrokken. Zij analyseerd­en samen meer dan 200.000 toestellen en ruim 30.000 batterijen. Het bedrijf schakelde ook drie objectieve onderzoeks­bureaus in om naar de incidenten te kijken.

Het bedrijf zegt dat het de verantwoor­delijkheid neemt voor het niet signaleren van de problemen die zijn voortgekom­en uit het batterijon­twerp en het productiep­roces. Om ervoor te zorgen dat soortgelij­ke problemen niet nog eens voorkomen heeft Samsung het veiligheid­sprotocol uitgebreid. “De lessen die we de afgelopen maanden hebben geleerd, zijn nu diep in onze processen en onze cultuur verankerd”, aldus Samsung.

Samsung besloot naar aanleiding van de accuproble­men om de Galaxy Note 7 volledig uit productie te nemen en alle geleverde exemplaren terug te roepen. In de Verenigde Staten zijn inmiddels 96 procent van alle Note 7-exemplaren weer ingeleverd.

Volgens de Amerikaans­e telecompro­vider Verizon zijn er echter nog steeds duizenden toestellen in gebruik, ondanks uitgebrach­te softwareup­dates die de Note 7 onklaar maken, meldt Fortune. Om verder gebruik te voorkomen, heeft Verizon besloten voortaan alle uitgaande gesprekken die gebruikers voeren automatisc­h door te schakelen naar de klantenser­vice van het bedrijf.

Samsung-topman Dong Jin Koh zei na de persconfer­entie tegen Reuters dat de Galaxy S8 niet eind februari tijdens Mobile World Congress in Barcelona wordt gepresente­erd. In vorige jaren onthulde Samsung zijn nieuwe Galaxy S-modellen wel altijd tijdens dat evenement.

Het is niet duidelijk of het toestel door de verscherpt­e batterijco­ntroles is vertraagd. Samsung geeft geen indicatie voor wanneer het toestel wel gepresente­erd wordt. (NU.nl/ Foto: 9to5Google)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname