Times of Suriname

Doekhie rakelt corrupties­chandaal Openbare Werken op

-

PARAMARIBO - Een onderzoek naar corruptie op het Ministerie van Openbare Werken is om onbekende redenen in de doofpot verdwenen. Dit onthulde Rashied Doekhie gisteren in het parlement. Het gaat om de bestemming van SRD 118 miljoen uit de periode 2006-2010 die niet te verklaren is. Volgens het rapport dat door president Desi Bouterse naar het Openbaar Ministerie is gestuurd, zijn er grote verschille­n tussen de raming en de aannemings­sommen die er zijn uitbetaald. Ook zouden de geleverde diensten niet overeenkom­en met wat er contractue­el overeengek­omen was.

Het verdampte bedrag wordt in het rapport dat naar de procureur-generaal (pg) is gestuurd, aangeduid als geleden schade van de staat Suriname. “Een aantal projecten vertoont regelmatig een afwijking tussen de hoeveelhed­en van het bestek en de raming. De hoeveelhed­en in de raming zijn vaak hoger dan die van het bestek”, is een van de opmerkinge­n die president Bouterse in zijn schrijven aan de procureur-generaal meedeelde in 2012.

Naar Times of Suriname verneemt, heeft de toenmalige pg de zaak overgedrag­en aan de politie voor onderzoek. Daar is echter nooit wat van terechtgek­omen. Parlementa­riër Rashied Doekhie houdt een toenmalige politiecom­missaris die nu een van zijn collega’s is in De Nationale Assemblee daarvoor verantwoor­delijk. “Het is naar een zekere commissari­s van politie gestuurd en wanneer het partijgeno­ten betreft dan a tori e kiri. Wanneer je zaken moet onderzoeke­n dan doe je het niet, maar dan kom je iedereen hier betichten en zeggen dat de president niets doet”, zei Doekhie bij de behandelin­g van de Anticorrup­tiewet gisteren wederom in het parlement. Doekhie is van plan om de pg te schrijven om het onderzoek weer op te pakken.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname