Times of Suriname

Rovers zetten slachtoffe­rs in rommelhok

-

PARAMARIBO Criminelen hebben een man en zijn vrienden maandag rond 22.30 uur in een rommelhok op zijn terrein aan de Helena Christinaw­eg geplaatst. De man vertelt aan de krant dat hij samen met enkele vrienden op het achtererf zat. Volgens hem kwamen eerst twee rovers met vuistvuurw­apens en daarna drie met messen en houwers op hem en zijn vrienden af. De daders kwamen uit een bosschage op het achterterr­ein en hielden de mannen gelijk onder schot. Ze brachten hen naar het rommelhok op het achtererf. Nadat hij en zijn vrienden in het rommelhok waren geplaatst, bleef een van de criminelen bij het hok achter terwijl de overige daders in het huis gingen. In de woning werden de partner en de vader van de aangever aangetroff­en.

De partner had haar slaapkamer­deur op slot gedaan, maar de criminelen trapten die open. Ze werd beroofd van haar halskettin­g en moest haar oorbellen afstaan. De kamer werd overhoop gehaald en er werd meer dan SRD 10.000 buitgemaak­t. Volgens de man is zijn vrouw zwanger. Daarom maakt hij zich zorgen om haar omdat zij getraumati­seerd is als gevolg van de overval. De daders hadden de man op zijn mond geslagen. De rovers waren gemaskerd. Ze verlieten de plaats in een auto die ze van de aangever hebben buitgemaak­t.

Het gaat om een grijs voertuig met als kenteken PG 65-66. Ze verlieten de plaats in de richting van de Magentakan­aalweg. De man vermoedt dat de daders zich een poosje in het bos hebben schuilgeho­uden en vervolgens hebben toegeslage­n. De politie onderzoekt deze zaak.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname