Times of Suriname

Vier jaar voor taxirover

-

PARAMARIBO - Mitchel S (27) verdwijnt voor vier jaar achter de tralies voor het beroven van een taxichauff­eur. Rechter Dinesh Sewratan motiveerde dat het slachtoffe­r heeft aangegeven op welke wijze hij is beroofd.

Hij nam mee een verklaring van Mitchel M waarin hij aangaf dat de mobiele telefoon van de chauffeur wel bij hem was en dat het geld van de man bij zijn vrienden was. In andere verklaring­en heeft hij ontkend iets af te weten van de beroving. De chauffeur verklaarde dat Mitchel S hem benaderde om een taxirit te rijden. Hij moest drie andere mannen voor hem ophalen aan de Waterkant en de Helena Christinaw­eg. Toen het bedrag was opgelopen en het vrij laat was geworden, zei de chauffeur dat hij niet meer zou rijden. Hij vroeg de mannen waar hij hen kon afzetten. Hij kreeg de opdracht hen af te zetten aan de Wagenmaker­weg. Toen hij stopte, plaatste de dader die rechtsacht­er hem zat een scherp voorwerp op zijn hals. Een portemonne­e met geld en een cellulair werden van hem buitgemaak­t. De daders renden toen weg.

De officier van justitie zegt dat Mitchel S steeds taxichauff­eurs benadeelde. Hij benaderde hen om een taxirit te rijden, maar betaalde niet voor de rit en beroofde hen van spullen. Mitchel S had daarna ook geprobeerd een andere taxichauff­eur te beroven. Hij werd echter aangehoude­n. Hij beweert dat hij geen rover is. De magistraat heeft hem conform de eis van het Openbaar Ministerie veroordeel­d.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname