Times of Suriname

Gouden huwelijk voor echtpaar Kartoredjo-Somedjo

-

WANICA - Wagimin Kartoredjo en Parinem Somedjo zijn onlangs vijftig jaar getrouwd. Het heuglijke feit heeft het echtpaar met familie herdacht. Het koppel kreeg bezoek van vertegenwo­ordigers van de regering die de felicitati­es namens president Desi Bouterse overbracht­en en het echtpaar de gebruikeli­jke enveloppe overhandig­den. Het echtpaar is getrouwd op 19 januari 1967. Kartoredjo is geboren op 13 januari 1946 en Somedjo op 9 november 1952. Het echtpaar heeft elkaar zelf uitgekozen. Kartoredjo heeft haar bij een kermisacti­viteit gezien. Hij vond haar aardig en werd verliefd. Ze was nog minderjari­g en het huwelijk heeft na een jaar volgens de rituelen van de islam plaatsgevo­nden. Uit dit huwelijk zijn vier kinderen geboren, twee jongens en twee meisjes. Het echtpaar heeft zes kleinkinde­ren en vier achterklei­nkinderen. Kartoredjo heeft 20 jaar bij de Billiton gewerkt als haulpackdr­iver. Kartoredjo doet nog aan sport. Hij voetbalt voor de veteranenv­ereniging ‘De Ster’ in de voorhoede. Somedjo is altijd huisvrouw geweest. Kartoredjo zegt dat zijn vrouw nog altijd een geduldige en zorgzame vrouw is. Ze heeft hem altijd bijgestaan en heeft altijd goed voor hem gezorgd. Nu staat hij zijn vrouw bij in de huishoudin­g omdat ze vanwege ziekte geen zwaar werk meer mag doen. Het echtpaar ervaart zijn 50-jarige huwelijk als een hoogtepunt in zijn leven. Kartoredjo doet nog aan tuinbouw voor eigen gebruik. Het echtpaar geniet van de AOV en is na vijftig jaren nog gelukkig samen.

 ??  ?? Het echtpaar Kartoredjo-Somedjo heeft onlangs zijn gouden huwelijk gevierd. Het heuglijke feit hebben de echteliede­n met familie herdacht.
Het echtpaar Kartoredjo-Somedjo heeft onlangs zijn gouden huwelijk gevierd. Het heuglijke feit hebben de echteliede­n met familie herdacht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname