Times of Suriname

Máxima zet Jaarbeurs op zijn kop

-

(De Telegraaf) UTRECHT - Juffen van de Kathedrale Koorschool in Utrecht die normaal gesproken een klas met 30 leerlingen met één blik stil krijgen, balanceren nu zelf gillend op een wankel krukje. Ze moeten en zullen een foto nemen van koningin Máxima. Hun gejoel werkt, Máxima kijkt op. “Dit gelooft de klas nooit,’’ jubelt één van hen, terwijl ze haar telefoon laat klikken. De koningin zette gistermorg­en de Jaarbeurs in Utrecht op stelten bij de opening van de Nationale Onderwijst­entoonstel­ling. Ze bezocht verschille­nde stands, gevolgd door een enorme kluwen fotografen, bestuurder­s, cameramann­en, argeloze beursbezoe­kers en groot aantal beveiliger­s.

Juist een bezoek aan zo’n evenement, in een grote open ruimte met duizenden bezoekers is uit beveiligin­gsoogpunt een stevige klus. In en om de Jaarbeurs was een flinke politiemac­ht op de been, binnen kregen Máxima’s eigen bodyguards van de Dienst Bewaken en Beveiligen ondersteun­ing van beveiliger­s van de Jaarbeurs.

De koningin houdt zich veel bezig met onderwijs. Niet alleen als moeder van drie schoolgaan­de dochters, maar ook als erevoorzit­ter Méér Muziek in de Klas en Wijzer in Geldzaken. Stands van die organisati­es bezocht ze gistermorg­en ook.

Vorige week, bij de traditione­le nieuwjaars­ontvangst in het paleis op de Dam, hadden zij en koning Willem-Alexander naast de gebruikeli­jke gasten vooral mensen uit de onderwijsw­ereld uitgenodig­d.

(AD)

 ??  ?? Koningin Maxima opent de Onderwijst­entoonstel­ling. (Ad)
Koningin Maxima opent de Onderwijst­entoonstel­ling. (Ad)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname