Times of Suriname

Venus Williams naar halve finAlE AustrAlIAn OpEn

-

TENNIS - Venus Williams heeft dinsdag na veertien jaar weer de halve finale van het Australian Open bereikt. De 36-jarige Amerikaans­e was in twee sets te sterk voor de Russische Nastasia Pavlyuchen­kova: 6-4 en 7-6 (3).

De vorige keer dat Venus Williams in de halve finale stond in Melbourne, was in 2003. Toen behaalde ze ook de eindstrijd en daarin verloor ze van haar een jaar jongere zus Serena Williams. Ook dit jaar is een ‘Sister Act’ mogelijk in de finale. De als tweede geplaatste Serena Wiliams speelt woensdag haar kwartfinal­e tegen Johanna Konta uit GrootBritt­annië. De als dertiende geplaatste Venus WiIliams neemt het morgen in de halve finales op tegen Coco Vandeweghe. De 25-jarige Amerikaans­e verraste door de als zevende geplaatste Garbine Muguruza uit te schakelen in twee sets: 6-4 en 6-0.

Het is al veertien jaar geleden dat Venus Williams in de halve finale stond in Melbourne en die week is de 21ste keer dat ze bij de laatste vier zit op een Grand Slam-toernooi. Haar 25-jarige tegenstand­ster Pavlyuchen­kova stond daarentege­n pas voor het eerst in de kwartfinal­e.

In de eerste set wist de Russin de zevenvoudi­ge Grand Slam-winnares twee keer te breken, maar Williams stelde daar drie breaks tegenover (6-4).

De tweede set leek een exacte kopie te worden van de eerste. Pavlyuchen­kova brak Williams in de derde game en de zevende game maar in beide gevallen kon ze haar servicegam­e daarna niet behouden.

De tiebreak moest deze keer het verschil maken en daarin was Williams net iets doortasten­der. Met een dubbele fout op matchpoint eindigde het toernooi voor Pavlyuchen­kova, waardoor Williams zich mag opmaken voor haar eerste halve finale sinds 2003. (NS)

 ??  ?? Venus Williams heeft gisteren na veertien jaar weer de halve finale van het Australian Open bereikt. (Foto: Nusport)
Venus Williams heeft gisteren na veertien jaar weer de halve finale van het Australian Open bereikt. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname