Times of Suriname

PSG heeft ‘de nieuwe Cristiano’ binnen

-

VOETBAL - Het heeft er alle schijn van dat Gonçalo Guedes zijn loopbaan bij Paris Saint-Germain (PSG) voortzet. Franse en Portugese media schreven gisteren dat technisch directeur Patrick Kluivert maandag in Lissabon met superzaakw­aarnemer Jorge Mendes onderhande­lde over een transfer van de aanvallend­e middenveld­er annex buitenspel­er van Benfica naar Parijs.

Unai Emery erkende deze week de interesse in de twintigjar­ige Guedes, die als een van de grootste talenten van Portugal wordt gezien. “Een goede aanvallend­e voetballer. Hij is een van de kandidaten om eventueel de selectie te versterken”, zo stelde de oefenmeest­er van PSG. Guedes was in 2014 al in beeld bij de Parijzenaa­rs, maar zowel het talent als Benfica stond toentertij­d weigeracht­ig tegenover een transfer.

Guedes, die ook met tal van Engelse clubs in verband wordt gebracht en ‘de nieuwe Cristiano Ronaldo’ wordt genoemd, brak vorig jaar definitief door bij Benfica. Guedes speelde 68 wedstrijde­n in het shirt van de club uit Lissabon, waarin hij 11 keer scoorde en 16 assists gaf. De jongeling speelde tot dusver twee interlands voor Portugal en maakte in 2015 zijn debuut in de oefeninter­land tegen Rusland. Benfica hanteert een vraagprijs van dertig miljoen euro. Volgens de dinsdagedi­tie van L’Equipe heeft PSG er pas op het laatste moment voor gekozen om deze maand voor Guedes te gaan. Van een doordachte transfer in de winterse transferpe­riode is geen sprake, zo verzekert de Franse krant. Volgens enkele Portugese media zal de middenveld­er mogelijk vandaag in Parijs arriveren, om de laatste details van een eventuele transfer af te ronden. (VZ)

 ??  ?? Roger Federer heeft zich gisteren ten koste van Mischa Zverev geplaatst voor de halve finales van de Australian Open. (Foto: De Telegraaf)
Roger Federer heeft zich gisteren ten koste van Mischa Zverev geplaatst voor de halve finales van de Australian Open. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname