Times of Suriname

Federer naar halve finale Australian Open

-

TENNIS - Roger Federer heeft zich gisteren ten koste van Mischa Zverev geplaatst voor de halve finales van het Australian Open. De 35-jarige Zwitser treft daarin zijn landgenoot Stan Wawrinka. In de vierde ronde was de 29-jarige Zverev, die vijftigste staat op de wereldrang­lijst, nog verrassend te sterk voor Andy Murray. Tegen Federer kwam de Duitser echter geen moment in de buurt van een stunt. Het werd 6-1, 7-5 en 6-2 voor de zeventienv­oudige Grand Slam-winnaar.

Federer won het Australian Open vier keer, voor het laatst in 2010. Sindsdien strandde hij vijf van de zes keer in de halve finales, één keer (2015) was hij al in de derde ronde klaar.

Dit jaar was Federer met niet al te hoge verwachtin­gen afgereisd naar Australië, waar hij eerst in de Hopman Cup zijn rentree maakte, nadat hij sinds de verloren halve finale op Wimbledon geen partij meer had gespeeld.

“Vooraf dacht ik -met een goede loting moet ik zeker tot de vierde ronde kunnen komen-, maar dat ik nu in de halve finales sta, had ik zeker niet verwacht”, zei Federer kort na zijn zege op Zverev. De vier jaar jongere Wawrinka pakte de titel in 2014, maar kwam vorig jaar slechts tot de vierde ronde. Gisteren maakte hij een goede indruk in zijn kwartfinal­e tegen Jo-Wilfried Tsonga. Het werd 7-6 (2), 6-4 en 6-3. In de eerste set ging het nog gelijk op tussen Wawrinka en Tsonga. Er vielen geen breaks te noteren, waardoor een tiebreak de beslissing moest brengen. Daarin ging het tot 2-2 gelijk op, waarna de als vierde geplaatste Wawrinka vijf punten op rij maakte. In de tweede set kwam de als twaalfde geplaatste Fransman op 3-4 een break voor, maar daarna kwam Wawrinka op stoom. Met twee breaks op rij trok hij de set naar zich toe, waarna hij die lijn een vervolg gaf aan het begin van het derde bedrijf. Wawrinka liep meteen uit naar 3-0 en gaf die marge niet meer weg.

(NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname