Times of Suriname

Real Cicero boekt zwaar bevochten zege

-

VOETBAL - Real Cicero heeft bij de voortzetti­ng van de reguliere competitie van de Brokopondo Sportbond een zwaar bevochten zege geboekt op Tapio. Bij de rust stond Real Cicero met 2-1 voor en wist uiteindeli­jk met 5-4 te winnen.

Real Cicero kwam in de 22ste minuut op een 1-0 voorsprong door een treffer van Ozewa Pina en drie minuten later werd de voorsprong door Djail Antomoi verdubbeld: 2-0. Tapio gaf niet op en zou voor rust, in de 36ste minuut, de achterstan­d verkleinen naar een doelpunt door een treffer van Simphewe Dalen: 2-1.

Real Cicero begon goed aan de tweede helft, want in de 50ste minuut schoot Chivaro Dalen de 3-1 binnen. Tapio bleef strijden om elkw bal en in de 63ste minuut zorgde Oniense Dalen voor de 3-2. Beide teams speelden heel aanvallend. Real Cicero wilde de wedstrijd vroeg beslissen, terwijl Tapio op zoek was naar de gelijkmake­r. Chivaro Dalen scoorde nog eens in de 78ste minuut en tilde de score naar 4-2. Enkele minuten later maakte Francisco Alekie de 4-3 voor Tapio. Chivaro Dalen vond nog eens het net namens zijn team in de 87ste minuut, waardoor de score kwam op 5-3. Een minuut later maakte Simphewe Dalen de 5-4. Hierna kwamen de teams niet meer tot scoren en de eindstand werd 5-4.

In de andere wist BVS met 4-1 te winnen van Klaas. Anduele Jozefzoon scoorde twee keer, terwijl Consuello Pansa en Orfina Pansa elk een keer trefzeker waren voor de winnaar. Michello Kadosoe maakte de enige treffer voor Klaas in dit duel. De wedstrijde­n tussen Inter Garib tegen SVK en Boslanti tegen Inter Waki vond geen voortgang vanwege het slechte weer. Deze wedstrijde­n worden op een nader te bepalen datum afgewerkt. Zondag zijn er vier wedstrijde­n op het schema. Inter Waki neemt het op tegen Klaas, Boslanti treft Tapio, SVG neemt het op tegen Real Cicero en SVK is de tegenstand­er van BSV. Deze wedstrijde­n zullen gespeeld worden in het Bigi Weestadion.