Times of Suriname

Eerste Surinaamse Atletiek lecturer doceert in internatio­nale IAAF-training

-

ATLETIEK - Raymond Gilson is momenteel in Guyana waar hij samen met Oscar Gadea (Uruguay) een Internatio­nal Associatio­n of Athletics Federation­s (IAAF) Level I atletiektr­aining verzorgt. De IAAF heeft vorig jaar wederom haar structuur gewijzigd met betrekking tot de opleiding van de verschille­nde levels van atletiektr­ainers.

Gilson, de enige gecertific­eerde Level I IAAF Lecturer heeft in november vorig jaar deelgenome­n aan een training waarbij alle lecturers verplicht waren te participer­en. Deze upgrade heeft hij met goed gevolg afgelegd en is daardoor ook gekwalific­eerd om de nieuwe stijl te doceren. Op Guyana na hebben alle Zuid-Amerikaans­e landen hun eigen lecturers Level I nieuwe stijl. Daarom is Gilson nu ter plekke om samen met Oscar Gadea de Guyanezen op te leiden. Volgens Gilson is er een duidelijke veranderin­g in de opleiding. In het oude systeem hadden de cursisten alleen aan het eind praktijkex­amen waarop ze beoordeeld werden.

Nu is bij elke lesdag een deelprakti­jk waarop ze beoordeeld worden, zodat ze onder begeleidin­g kunnen oefenen in het verzorgen van trainingen. Veel intensieve­r, maar meer resultaatg­ericht. In 2015 heeft dit duo ook in Suriname een IAAF Level I verzorgd: de oude stijl. Deze coaches zullen binnenkort ook een upgrade krijgen.

 ??  ?? Raymond Gilson bezig met jonge atleten. (Foto: SAB)
Raymond Gilson bezig met jonge atleten. (Foto: SAB)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname