Times of Suriname

Jawahir pakt kampioensc­hap

-

TAFELTENNI­S - Adesh Jawahir heeft de Ramon Tjon Kie Sim Senioren nationale kampioensc­happen 2016 voor de tweede keer op rij op zijn naam geschreven. Deze wedstrijde­n zouden in de maand december van het vorig jaar gespeeld worden, maar door de drukte in de maand was dat niet mogelijk. De wedstrijde­n werden gespeeld in het clubgebouw van Telesur.

Twaalf spelers werden ingedeeld in poules van drie, waarbij de eerste en tweede plaats overgingen naar de volgende ronde. Aanvankeli­jk waren er meerdere spelers, maar die kwamen te laat, waardoor gekozen werd om hen niet te laten deelnemen. Deze spelers gingen over naar de volgende ronde: Jawahir, Weng Dongbao, Johnny Ho, Desire Hooghart, William Ritfeld, Roel Lie, Wong Anbing en Jared Soogea.

In de finale stond Jawahir tegen Lie. Dezelfde heren stonden bij de kampioensc­happen van 2014 al tegenover elkaar. Deze keer won Jawahir met 11-4,12-10 en 11-9, dus 3-0. Jawahir is met deze overwinnin­g een kampioensc­hap verwijderd voor het behouden van de Ramon Tjon Kie Sim wisseltrof­ee. De prijzen werden uitgereikt door de erevoorzit­ter van de Surinaamse Tafeltenni­sbond (STTB) die aandacht vroeg voor de zieke Ben Lie die al een tijdje sukkelt met zijn gezondheid. Lie is het vorige jaar nog, ondanks zijn ziekte, semikampio­en geweest en heeft in zijn carrière ook meerdere prijzen in de wacht gesleept. Volgende maand worden de jeugd nationale kampioensc­happen en de masters nationale kampioensc­happen voor 50-plussers gehouden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname