Times of Suriname

Titelverde­diger Ivoorkust eruit gekikkerd

-

VOETBAL - Karim El Ahmadi plaatste zich gisteren met Marokko voor de kwartfinal­es van de Afrika Cup dankzij een 1-0 zege op titelverde­diger Ivoorkust, dat daardoor is uitgeschak­eld. Ook DR Congo schaarde zich onder de laatste acht.

Invaller Rachid Alioui was in Gabon de grote man aan de kant van Marokko tegen Ivoorkust. De aanvaller van het Franse Nîmes Olympique tekende in de 64e minuut met een fraai schot voor de enige treffer van de wedstrijd. De eliminatie van Ivoorkust is verrassend. Het team van onder anderen Wilfried Kanon en Wilfried Bony en Salomon Kalou in zijn gelederen won de vorige editie van de Afrika Cup. In de huidige editie wist Ivoorkust geen groepsduel te winnen. Eerder werd ook favoriet Algerije al uitgeschak­eld. In het andere duel in groep C stelde DR Congo door een zege de groepswins­t veilig tegen Togo, dat achter Ivoorkust als vierde en laatste eindigde in de groep. De wedstrijd eindigde in 1-3. Congo had aan een gelijkspel genoeg en stond bij rust op voorsprong dankzij Junior Kabananga. Na tien minuten in de tweede helft maakte Firmin Mubele Ndombe er 0-2 van.

Togo, waar sterspeler Emmanuel Adebayor meedeed, deed via Kodjo Laba iets terug. Paul-Jose Mpoku bepaalde de eindstand met een rake vrije trap op 1-3. Bij Congo vielen Jordan Botaka en Jeremy Bokila in. Eeder verzekerde­n Burkina Faso, Kameroen, Senegal, Tunesië en Ghana zich al van de kwartfinal­es. Vandaag strijden Egypte en Mali in groep D achter Ghana om het laatste ticket. (Nusport)

??  ?? Wilfried Bony kopt de bal weg voordat Mbark Boussoufa het hem echt moeilijk kan maken. (Foto: De Telegraaf)