Times of Suriname

Vijf treffers Podolski bij zege Galatasara­y

-

VOETBAL - Galatasara­y plaatste zich gisteren dankzij een 6-2 zege op 24 Erzincansp­or voor de achtste finales van het Turkse bekertoern­ooi. Nigel de Jong vervulde een negatieve hoofdrol door al voor rust een rode kaart te pakken.

Spits Lukas Podolski viel juist in positieve zin op. Hij scoorde liefst vijf keer tegen de club die uitkomt op het vierde niveau van Turkije. Daarnaast maakte Rotterdamm­er Garry Rodrigues zijn eerste treffer voor Galatasara­y.

De Jong kreeg na 24 minuten een gele kaart en acht minuten later werd de 32-jarige middenveld­er opnieuw bestraft met geel. Daardoor zat zijn wedstrijd tegen de club die uitkomt op het vierde Turkse niveau, er na iets meer dan een halfuur al op.

Op dat moment had Rodrigues, oud-speler van onder meer ADO Den Haag en FC Dordrecht, zijn team net op 3-2 gezet, nadat 24 Erzincansp­or een 2-0 achterstan­d ongedaan had gemaakt. In de tweede helft liep Galatasara­y dankzij nog eens drie treffers van Podolski verder uit. Wesley Sneijder, die de hele wedstrijd meedeed, gaf bij de 1-0 een assist op de Duitser.

Door de winst eindigt het Galatasara­y van trainer Jan Olde Riekerink met elf punten op de tweede plaats in groep E, waarmee het team zeker is van een plaats bij de laatste zestien in het bekertoern­ooi.

In de Turkse competitie heeft Galatasara­y als nummer drie een achterstan­d van vijf punten op koploper Besiktas. Istanbul Basaksehir staat met 39 punten tweede en Fenerbahçe is de nummer vier (35 punten). (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname