Times of Suriname

Samsung maakt eigen verwachtin­gen waar

-

SUWON - Samsung Electronic­s heeft in het vierde kwartaal een vrijwel vlakke omzet geboekt, maar het operatione­el resultaat fors zien oplopen. Dit bleek gisteren tijdens de publicatie van de resultaten over het vierde kwartaal van de ZuidKoreaa­nse techgigant. De omzet kwam in het laatste kwartaal van 2016 nagenoeg gelijk uit op 53,33 biljoen Koreaanse won, gelijk aan ongeveer 42,3 miljard euro. Het operatione­el resultaat kwam uit op 9,22 biljoen won, een stijging met bijna 50 procent. Van dat laatste bedrag kwam meer dan de helft voor rekening van de halfgeleid­erstak die goed was voor 4,95 miljard won aan operatione­el resultaat.

Het bedrijf verwachtte begin januari over het vierde kwartaal van 2016 meer winst te boeken in vergelijki­ng tot een jaar eerder. Samsung voorzag vooraf voor het laatste kwartaal van het afgelopen boekjaar een operatione­el resultaat van 9,1 biljoen tot 9,3 biljoen won. De omzetramin­g lag tussen de 52 biljoen en 54 biljoen Zuid-Koreaanse won. De stijging van het resultaat schreef het bedrijf toe aan de componente­ntak en dan met name het geheugen- en display-gedeelte.

De stopzettin­g van de productie, verkoop en het terughalen van de premium Galaxy Note 7 smartphone had een beperkt negatief effect, aldus Samsung. De investerin­gsbegrotin­g voor 2017 is nog niet gereed. Het bedrijf verwacht nieuwe vraag die met name weer de componente­ntak stimuleert. Voor de chips-afdeling wordt een robuuste vraag verwacht naar geheugen met een hoge dichtheid, en verder vraag die gerelateer­d is aan big data en de ontwikkeli­ngen in automotive. Het aandeel Samsung Electronic­s noteerde gisteren 0,2 procent hoger op 1,91 miljoen won.

(Beursduive­l)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname