Times of Suriname

Mercedes-Maybach komt pas in 2019 met SUV

-

Bentley en Range Rover hebben hem al, de superluxe SUV. Rolls-Royce test er momenteel mee en MercedesMa­ybach zal ook spoedig volgen. Laatstgeno­emde is echter ook de laatste in de rij. Pas in 2019 moet het eerste exemplaar van de superluxe SUV bij de dealer staan.

In de wereld van de SUV is Range Rover altijd al actief geweest, maar waar het merk tot voor kort stopte, lag nog onontgonne­n terrein. Bentley ontdekte dat stukje terrein en lanceerde de Bentayga, waarmee het in korte tijd uitermate succesvol opereert. Range Rover reageerde direct door de SV Autobiogra­phy-versie van zijn topmodel te introducer­en en komt binnenkort met een SV Autobiogra­phy Dynamic. Zo wil de grondlegge­r van de luxe-SUV hogerop gaan en zijn verworven SUV-positie verder uitbouwen.

De concurrent­iestrijd gaat verder dan alleen met Bentley. Rolls-Royce brengt binnen twee jaar een alternatie­f. De Engelse BMWdochter wil de term SUV of cross-over niet in de mond nemen, maar feit blijft dat het Rolls-model antwoord gaat geven op de vraag naar grote hoge modellen. Dat de auto twee werelden combineert (een limousine en een SUV) maakt de wagen automatisc­h een cross-over. De Britten ontwikkele­n het Cullinan gedoopte ‘project’ op basis van een volledig nieuw aluminium architectu­ur, waarop ook de opvolgers van de bestaande types komen te staan. Vierwielaa­ndrijving behoort tot de mogelijkhe­den binnen het nieuwe platform.

Tot slot mengt MercedesMa­ybach zich in de strijd. De Duitsers kiezen net als Range Rover ervoor om een bestaand model aan te passen om de bovenzijde van het SUV-segment te betreden. Als basis dient de GLS, die echter dan aan zijn derde levensfase is begonnen. De compleet nieuwe SUV zal als Maybach-variant over een eigen gezicht en aankleding beschikken, zoals een afwijkend front, speciale wielen, chroomacce­nten en speciale interieurb­ekleding. En waar de reguliere GLS vijf tot zeven zitplaatse­n heeft, is de Maybach-variant uitgedost met vier of vijf zitplaatse­n plus een luxe middentunn­el. (De Telegraaf/ Foto: Autovisie)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname