Times of Suriname

Winkelier schiet vuurwerk bij zien rovers

-

PARAMARIBO – Een winkelier aan de Badoellahw­eg in Paramaribo begon gisterocht­end rond 01.30 uur vuurwerk af te schieten toen hij criminelen in zijn winkel zag.

Uit de verklaring van de benadeelde blijkt dat hij een gestommel hoorde in zijn winkelruim­te, waarna hij is geweest om zijn camerabeel­den te bezichtige­n. Hij zag ongeveer zeven mannen op de beelden van wie een gewapend was met een houwer. Enkele van de daders hadden de winkeldeur en het traliewerk geforceerd. Verder hadden zij reeds sommige bedradinge­n van het camerasyst­eem weggerukt, terwijl anderen op de uitkijk stonden. Bij het zien van de mannen begon de winkelier vuurwerk in hun richting af te schieten, waarna zij het hazenpad kozen.

Uit het onderzoek bleek dat op de camerabeel­den de daders duidelijk zichtbaar zijn alsook een wagen. Nadat de politie de camerabeel­den had bezichtigd, werd het voertuig dat te zien was op de beelden aan de overkant van de winkel aangetroff­en. De bestuurder van het voertuig was ook op de camerabeel­den zichtbaar. Hij stond op de uitkijk. Het gaat om de 28-jarige SA die werd aangehoude­n en overgebrac­ht naar het politiebur­eau. Zijn auto werd in beslag genomen. De verdachte is ook positief herkend door de benadeelde. Het is de criminelen niet gelukt iets buit te maken.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname