Times of Suriname

Nieuwe vishal Centrale Markt in gebruik

-

PARAMARIBO - De nieuwe vishal van de Centrale Markt is in gebruik genomen. Er zijn speciale uitstalkas­ten ontworpen en de verkopers zijn verplicht de vis gekoeld uit te stallen. Districtss­ecretaris Maikel Wormer van Paramaribo-Noordoost zegt dat de tafels langs de Ringweg zijn afgebroken en dat het uitsluiten­d in de vishal toegestaan is vis te verkopen.

De oude vishal zal gerenoveer­d worden. Het is de bedoeling dat garnalen, krabben en warme vis buiten de vishal worden verkocht. Niet alle visverkope­rs zijn blij dat ze in de nieuwe vishal moeten. Sommige vrezen dat hun omzet zal dalen. Districtsc­ommissaris Jerry Miranda heeft met hen vergaderd en hij heeft meegedeeld dat er in elk huis regels zijn. Het verkopen van vis is jaren op een onverantwo­orde wijze op houten of betegelde toonbanken geschied.

De nieuwe vishal is volgens internatio­nale standaarde­n ingericht en de visverkope­rs moeten er volgens Wormer nog aan wennen om op een verantwoor­de, hygiënisch­e wijze vis aan de man te brengen. De bouw van de nieuwe vishal en de aanmeerfac­iliteit is gefinancie­rd door oliemaatsc­happij Tullow Oil in samenwerki­ng met Staatsolie en het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij. “Het moderniser­en van de aanmeerfac­iliteit, het bouwen van een nieuwe vishal en het vernieuwen van de visserskad­e heeft veel meer gekost dan aanvankeli­jk was berekend”, zegt Wormer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname