Times of Suriname

Sevilla stelt Europese top teleur Seksueel misbruik bij alle topclubs Londen

-

VOETBAL - Steve N’Zonzi blijft in principe nog jaren aan Sevilla verbonden. De Zuid-Spaanse club maakte gisterocht­end via de officiele kanalen bekend dat het contract van de middenveld­er is opengebrok­en, tot de zomer van 2020.

N’Zonzi werd de afgelopen maanden met diverse topclubs uit Europa in verband gebracht. Met name Chelsea, Juventus, Manchester City en Barcelona werden veelvuldig genoemd. N’Zonzi is onder de nieuwe voorwaarde­n nu echter een van de grootverdi­eners van Sevilla en heeft nu een hogere transfercl­ausule: van 30 naar 45 miljoen euro. N’Zonzi, 28 jaar, speelde tot dusver 73 officiële duels voor Sevilla, sinds zijn komst medio 2015 van Stoke City. De defensieve middenveld­er verstuurde dit seizoen in La Liga de meeste passes: 1.385. Daarvan kwam ruim 88 procent op de plaats van bestemming aan.

(VZ) VOETBAL - Alle vijf voetbalclu­bs uit Londen die in de Premier League uitkomen, zijn betrokken bij het grote schandaal rond seksueel misbruik van jeugdvoetb­allers. De politie van Londen bracht maandag naar buiten dat ze 255 meldingen van seksueel misbruik onderzoekt tegen personen die werkten bij 77 clubs uit de hoofdstad, inclusief Arsenal, Chelsea, Tottenham Hotspur, West Ham United en Crystal Palace.

De oudste klachten dateren van de jaren zestig uit de vorige eeuw, meldde de hoofdinspe­cteur van de eenheid die het schandaal onderzoekt. “We nemen alle beschuldig­ingen serieus en een gespeciali­seerd bureau zal alle informatie doornemen’’, meldde hij aan Sky.

Het aantal meldingen van seksueel misbruik van jeugdvoetb­allers is de laatste maanden verder gestegen. Scotland Yard zegt dat zich 526 slachtoffe­rs hebben gemeld. In totaal zijn er 248 Engelse voetbalclu­bs betrokken en worden 184 verdachten onderzocht. Het schandaal dijde uit nadat in november vorig jaar enkele voormalig profvoetba­llers in het openbaar spraken over hun traumatisc­he ervaringen. Andy Woodward, een oudspeler van Sheffield United, doorbrak als eerste het taboe. Honderden meldingen kwamen binnen via een speciaal ingestelde hulplijn van de Britse kinderbesc­herming.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Steve N’Zonzi (l) blijft nog jaren aan Sevilla verbonden. Het contract van de middenveld­er is opengebrok­en tot de zomer van 2020. (Foto: Nusport)
Steve N’Zonzi (l) blijft nog jaren aan Sevilla verbonden. Het contract van de middenveld­er is opengebrok­en tot de zomer van 2020. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname