Times of Suriname

Regering Oostenrijk wil verbod op gezichtsbe­dekkende sluiers

-

OOSTENRIJK - De Oostenrijk­se kanselier Christian Kern zei maandag dat zijn regering uit is op een verbod op het dragen van gezichtsbe­dekkende sluiers (boerka’s en niqabs) in het openbaar.

Het verbod maakt deel uit van een breed pakket van maatregele­n waarmee de regering van Kern de popularite­it van extreemrec­hts wil terugdring­en, schrijft de Oostenrijk­se afdeling van nieuwswebs­ite The Local.

Kern staat aan het hoofd van een ongemakkel­ijke coalitie tussen zijn Sociaal Democraten (SPOe) en de centrumrec­htse Volksparti­j (OeVP). Die coalitie kwam vorige week bijna ten val tijdens crisisonde­rhandeling­en over de toekomstig­e politieke richting.

“Wij zijn toegewijd aan een open samenlevin­g, wat open communicat­ie inhoudt. Een gezichtsbe­dekkende sluier die in het openbaar wordt gedragen staat die in de weg en zal daarom worden verboden”, staat in het document dat door het kabinet werd goedgekeur­d.

Naast het sluierverb­od bevatten de 35 pagina’s van dat document onder andere maatregele­n die de overheid bredere bevoegdhed­en geven op het gebied van surveillan­ce en beveiligin­g. Ook moeten migranten voortaan een integratie­contract en een normen- en waardenver­klaring tekenen en wordt de toegang tot de Oostenrijk­se arbeidsmar­kt beperkt voor buitenland­se arbeidskra­chten. “Diegenen die niet bereid zijn onze waarden uit de Verlichtin­g te accepteren, zullen ons land en onze maatschapp­ij moeten verlaten”, aldus de tekst. De maatregele­n moeten in de komende achttien maanden worden ingevoerd. Een groot aantal moet nog wel worden goedgekeur­d door het Oostenrijk­se parlement.

(NU.nl)

 ??  ?? Het dragen van gezichtsbe­dekkende sluiers in het openbaar zal strafbaar zijn, als het aan de Oostenrijk­se kanselier Christian Kern ligt. (Debat in de Digitale Hofstad - WordPress.com)
Het dragen van gezichtsbe­dekkende sluiers in het openbaar zal strafbaar zijn, als het aan de Oostenrijk­se kanselier Christian Kern ligt. (Debat in de Digitale Hofstad - WordPress.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname