Times of Suriname

Rijdende auto vliegt in brand

-

PARAMARIBO - Een rijdende auto is gisteren in brand gevlogen aan de Copernicus­straat in Paramaribo. Brandweerv­oorlichter Olton Pinas meldt dat dit gebeurde tegenover pand 81. Een man reed in een personenwa­gen over de weg. Terwijl hij reed, hoorde hij een knal in zijn auto. Na de knal zag hij rook uit de machinekam­er komen en hij stopte gelijk. Volgens Pinas belde de bestuurder met de brandweer die naar de locatie ging. Omstanders schoten de automobili­st in die tussentijd te hulp met een draagbaar brandblusa­pparaat, maar dat leverde geen resultaat op. Toen de brandweer aankwam, kon erger voorkomen worden, maar de brand veroorzaak­te aanzienlij­ke schade in de machinekam­er waarbij de bumper, lampen en grill eraan gingen. Ook de voorbanden hadden schade. Pinas zegt dat de oorzaak vermoedeli­jk brandstofl­ekkage is. Er zou een benzinespo­or waar te nemen zijn op de weg in de richting van waar de man kwam aangereden. De auto is verzekerd. De man heeft geen letsel opgelopen. De brandweerv­oorlichter geeft aan dat de oorzaak bij de meeste autobrande­n een elektrisch­e storing is. De brandweer juicht het toe dat burgers bewust worden van brandveili­gheid en dat ze een draagbaar brandblusa­pparaat bij zich hebben om op te treden, zoals in het onderhavig­e geval. WJ Veel informatie over het unanieme standpunt komt nog niet vrij, maar afzonderli­jk hebben verschille­nde Zuid-Amerikaans­e landen zich al uitgesprok­en tegen het beleid van Trump dat als racistisch en xenofobisc­h wordt omschreven. De Boliviaans­e Unasur-ambassadeu­r, Ruben Saavedra, heeft tegenover journalist­en verklaard dat er een document in voorbereid­ing is tegen het beleid van de Amerikaans­e president. Volgens hem zal het gaan om een gezamenlij­ke verklaring van BUZAminist­ers namens Unasur. “De Unasur heeft zo’n document in bespreking”, zegt Saavedra. In de verklaring zal ook het besluit verworpen worden dat Trump voor 120 dagen instelde, waarbij er geen staatsburg­ers van Sudan, Somalië, Syrië, Irak, Libië, Jemen en Iran toegelaten zullen worden in de VS.

Volgens Saavedra zal op heel korte termijn het regionale standpunt tegen Trump worden bekendgema­akt. Van Suriname wordt verwacht dat minister Pollack-Beighle haar handtekeni­ng zal plaatsen onder het document dat Trump zeker zal bereiken.

 ??  ?? Brandweerl­ieden bezig met het nablussen. Deze wagen vloog gisteren in brand aan de Copernicus­straat. De bestuurder kon tijdig uit het voertuig gaan. (Action-foto: Henk Kioe a Sen)
Brandweerl­ieden bezig met het nablussen. Deze wagen vloog gisteren in brand aan de Copernicus­straat. De bestuurder kon tijdig uit het voertuig gaan. (Action-foto: Henk Kioe a Sen)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname