Times of Suriname

Rijksambte­naren mogen niet vliegen met Insel Air

-

DEN HAAG - In navolging van het Amerikaans­e Consulaat op Curaçao mogen rijksambte­naren voor dienstreiz­en niet meer vliegen met de Curaçaose luchtvaart­maatschapp­ij Insel Air. Het Nederlands­e kabinet heeft dat gisteren besloten, omdat er zorgen zijn over de veiligheid. Om ook overige reizigers van de huidige situatie op de hoogte te stellen, heeft het kabinet besloten zijn zorgen hierover naar buiten te brengen, schreven staatssecr­etaris Sharon Dijksma (Infrastruc­tuur en Milieu) en minister Ronald Plasterk (Binnenland­se Zaken en Koninkrijk­srelaties) gisteren aan de kamer.

Het verbod geldt voor vluchten met Insel Air Internatio­nal BV. Deze week moesten op gezag van Aruba al meerdere toestellen van Insel Air aan de grond blijven voor nadere inspectie. De Inspectie Leefomgevi­ng en Transport gaat volgens het kabinet op zeer korte termijn helpen bij de inspecties van de vliegtuige­n.

Eerder deze week besloot het Amerikaans­e consulaatg­eneraal op Curaçao al dat zijn medewerker­s niet meer met de maatschapp­ij mogen reizen. Aanleiding voor deze stap was volgens nieuwssite Caribisch Netwerk twee recente incidenten op vluchten van Insel Air, waarbij de luchtdruk in de cabine wegviel. Het besluit om vliegtuige­n aan de grond te houden, heeft grote consequent­ies voor de bereikbaar­heid van de eilanden, aldus de bewindslie­den. Zij overleggen met de plaatselij­ke autoriteit­en hoe de problemen het beste kunnen worden aangepakt. Insel Air verkeert in grote financiële problemen. In ruil voor zeggenscha­p zegde de Curaçaose regering vorige week een lening toe van 17 miljoen euro, aldus Caribisch Netwerk. De vloot van Insel Air telt achttien vliegtuige­n en er werken 750 mensen, aldus de website van het bedrijf. Dagelijks biedt het ongeveer zeventig vluchten aan, naar 26 bestemming­en.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname