Times of Suriname

Self Reliance ondersteun­t SVWR

-

PARAMARIBO – De NV Surinaamse Assurantie­maatschapp­ij Self Reliance heeft op 25 januari een overeenkom­st getekend met de Surinaamse Vereniging van Wiskunde en Rekenlerar­en (SVWR) met betrekking tot het organisere­n van de jaarlijkse Wiskunde Olympiade.

De overeenkom­st waarbij Self Reliance zal optreden als hoofdspons­or van de Wiskunde Olympiade 2017, werd op het hoofdkanto­or van de assurantie­maatschapp­ij onderteken­d. De SVWR is in maart 2013 gestart met dit project. Voor Self Reliance tekende directeur Maurice Roemer en voor de SVWRvoorzi­tter Ewald Levens. Dit jaar zal het project de naam dragen van ‘SVWR Self Reliance Wiskunde Olympiade 2017’.

De SVWR is opgericht op 16 april 2008 en heeft als doelstelli­ng het bevorderen van en medewaarbo­rgen van goed wiskunde- en rekenonder­wijs vanaf het primair tot en met het tertiairon­derwijs, en gevraagd en ongevraagd advies uitbrengen over het verbeteren van het wiskunde– en rekenonder­wijs in Suriname. De SVWR tracht deze doelen onder andere te bereiken door het houden van vergaderin­gen, lezingen, conferenti­es, seminars, workshop en het organisere­n van de jaarlijkse Wiskunde Olympiade. In dit lustrumjaa­r wordt voor de vijfde keer de olympiade georganise­erd.

Bij dit heugelijke feit waarbij ook aanwezig waren het directieli­d Shirley Relyveld van Self Reliance en de SVWRbestuu­rsleden Indira Ramdin en Shanine Sjauw Koen Fa, gaf Roemer aan dat Self Reliance ter ondersteun­ing altijd de voorkeur geeft aan zulke onderwijsp­rojecten, daar onderwijs zeer fundamente­el is voor de vooruitgan­g van een samenlevin­g. Levens gaf ook aan dat dit jaar de SVWR voor de vijfde keer de Wiskunde Olympiade organiseer­t en dat de vakorganis­atie heel blij is met het vertrouwen dat Self Reliance in haar stelt en dat hij dit vertrouwen niet zal beschamen.

Het doel van de wiskunde olympiade is om: de creativite­it en het wiskundige inzicht bij leerlingen te stimuleren, het verbeteren van de kwaliteit van de reken- en wiskundele­ssen, leerlingen stimuleren om wiskundige problemen op te lossen door middel van creatief en innovatief denken en betere aansluitin­g op vervolg hbo en hoger onderwijs te bewerkstel­lingen. De wedstrijde­n vinden in de tweede week van juli 2017 plaats en de prijsuitre­iking zal in de tweede week van augustus geschieden in het auditorium van Self Reliance. Voor dit lustrumjaa­r zijn zeer aantrekkel­ijke prijzen voor de winnaars ter beschikkin­g gesteld door de hoofdspons­or Self Reliance.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname