Times of Suriname

Spelregelc­ommissie positief over videoschei­dsrechter op WK 2018

-

VOETBAL - Technisch directeur David Elleray van spelregelc­ommissie IFAB gelooft dat de videoschei­dsrechter geïntroduc­eerd kan worden op het komende WK-voetbal 2018 in Rusland.

Komende maand worden de resultaten van diverse testen met de videoschei­dsrechter besproken op de jaarlijkse vergaderin­g van de IFAB. “We zijn erg blij met de vooruitgan­g die gemaakt is. Er zijn nu meer dan twaalf landen die bij het project betrokken zijn en we weten al wat we nog kunnen verbeteren”, aldus Elleray tegenover The Times.

De testen werden tot nu toe gehouden in Nederland (in het KNVB-bekertoern­ooi), Italië en de Verenigde Staten en ook Duitsland, Frankrijk en Mexico willen de videoschei­dsrechter gaan introducer­en.

Volgens Elleray zijn de eerste testen verrassend goed verlopen. “Eén of twee aspecten gingen nog niet zo goed, maar het zou jammer zijn als mensen het idee hebben dat de videoschei­dsrechter niet werkt.”

“Als de komende testen ook goed gaan, wil de FIFA graag de optie hebben om de videoschei­dsrechter te gebruiken bij het WK van volgend jaar. Engeland volgt het ook op de voet en gaat in de toekomst mogelijk ook meedoen.” De FIFA introducee­rde de videoschei­dsrechter afgelopen december bij het WK voor clubteams. De belangrijk­ste kritiek was toen dat het soms lang duurde voordat er een beslissing genomen werd naar aanleiding van beelden. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname