Times of Suriname

Atlanta wint van Houston

-

BASKETBAL - Houston Rockets is dit jaar één van de beste teams in de NBA. Dit in tegenstell­ing tot het afgelopen seizoen, waarin de Texanen een ongeïntere­sseerde indruk maakten, de sfeer in het team niet bijster goed was en het ternauwern­ood de play-offs wist te halen. Als reden voor de wederopsta­nding van Houston wordt steevast het vertrek van center Dwight Howard genoemd. Hij zou een slechte invloed hebben in de kleedkamer en zijn spel paste niet meer in de huidige NBA. Hawks won met: 113108

Donderdag keerde Dwight Howard met zijn nieuw team Atlanta Hawks voor de eerste keer terug in Houston. Hij bezocht zijn oud-teamgenote­n in de kleedkamer en kreeg van de Rocketsfan­s een gemixte reactie. Zowel applaus als boegeroep viel Howard ten deel. Hoewel Howard ontkende op wraak uit te zijn, deed zijn spel anders vermoeden. Howard speelde als in zijn beste dagen en deed Rockets veel pijn onder de basket. Toch leek Houston een eenvoudige zege te boeken. Met nog acht minuten te spelen, had de thuisclub een voorsprong van 97-77.

Wat volgde was een ongekende implosie van Rockets en een sensatione­el kwart van Tim Hardaway jr James Harden bleef in het slotkwart op zes punten steken. Hardaway smaakte in deze periode 23 punten. Wat de comeback nog indrukwekk­ender maakte, was dat Atlantacoa­ch Mike Budenholze­r starters Paul Millsap en Dennis Schröder op de bank hield. Met twee minuten op de klok nam Atlanta de leiding over door een vrije worp van Hardaway jr. Het team hield de voorsprong vast en won met 108-113. Dwight Howard miste slechts twee schoten en eindigde met 24 punten en 23 rebounds. Tim Hardaway jr werd met 33 punten topscorer bij Atlanta. James Harden noteerde voor Rockets 41 punten, 8 rebounds en 8 assists. Het was voor Houston de achtste nederlaag in de laatste dertien wedstrijde­n. (Fox)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname