Times of Suriname

Magic Johnson keert terug bij Lakers

-

BASKETBAL - Magic Johnson heeft weer een rol gekregen bij Los Angeles Lakers. De 57-jarige clubicoon gaat eigenaar Jeanie Buss adviseren.

“Iedereen kent mijn liefde voor Lakers”, aldus Johnson in een verklaring. “Ik heb door de jaren heen management­functies bij andere NBAclubs overwogen, maar mijn toewijding aan Los Angeles maakt Lakers mijn eerste en enige keuze.”

“Ik zal er alles aan doen om Lakers terug te laten keren naar zijn rechtmatig­e plek bij de topclubs in de NBA.” Johnson geldt als een van de beste basketball­ers aller tijden. De voormalige pointguard won tussen 1979 en 1991 vijf keer de NBA-titel met Lakers, de enige club waarvoor hij ooit uitkwam. Hij was drie keer de meest waardevoll­e speler van de Amerikaans­e basketbalc­ompetitie en twaalf keer een All Star. Johnson had na zijn spelerscar­rière vaker een rol bij Lakers. Zo was hij tot 2011 voor een klein deel eigenaar van het team en tot vorig jaar juni erevoorzit­ter.

Lakers is met zestien titels een van de meest succesvoll­e NBA-clubs, maar het laatste kampioensc­hap van het team uit Los Angeles dateert van 2010. In de afgelopen drie seizoenen haalde Lakers niet eens de play-offs. Vorig seizoen was het met slechts zeventien zeges tegenover 65 nederlagen het slechtste uit de clubgeschi­edenis.

Deze jaargang begon het team van de nieuwe coach Luke Walton aardig, maar Lakers staat inmiddels voorlaatst­e in de Western Conference met zeventien zeges en 35 nederlagen. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname