Times of Suriname

Eerste kwartaalwi­nst voor Sharp in twee jaar

-

TOKIO - Sharp heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar winst behaald en dat was voor het eerst in ruim twee jaar. Dit bleek gisteren voorbeurs uit de cijfers van het Japanse consumente­n elektronic­aconcern.

In de periode oktober tot en met december kwam de nettowinst uit op 4,2 miljard Japanse yen, of omgerekend 37 miljoen dollar. Daar stond in dezelfde periode een jaar eerder nog een verlies van 24,7 miljard yen tegenover. Sharp schreef voor het laatst zwarte cijfers in de verslagper­iode juli tot en met september 2014 en boekte daarna een reeks aan verliezen, waardoor het concern werd gedwongen te herstructu­reren om een faillissem­ent te voorkomen. Een van de meest verlieslat­ende divisies, de tak die beeldscher­men maakt, ging gebukt onder hevige concurrent­ie. In 2016 nam het Taiwanese Foxconn Sharp over voor zo’n 4 miljard dollar. De operatione­le winst kwam in het derde kwartaal uit op 18,8 miljard yen tegenover een operatione­el verlies van 3,8 miljard yen een jaar eerder. De omzet nam wel af, van 663,3 miljard naar 571,5 miljard yen.

Voor heel het boekjaar 2017, dat eind maart eindigt, voorziet Sharp een verlies van 37,2 miljard yen. Dat is iets optimistis­cher dan het verlies van circa 42 miljard yen dat het concern eerder voorzag voor dit boekjaar. (Beursduive­l/Foto: Hi-Tech

World Canada.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname