Times of Suriname

Metro Group boekt hogere winst

-

DṺSSELDORF - Metro Group heeft in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2016/17 een hogere winst geboekt, ondanks een iets lagere omzet gerealisee­rd. Dit maakte het Duitse groothande­lsen retailconc­ern gisteren voorbeurs bekend.

Het bedrijf, dat in Nederland groothande­laar Makro en consumente­nelektroni­ca winkelkete­n Media Markt exploiteer­t, boekte een 0,8 procent lager bedrijfsre­sultaat voor bijzondere posten (EBIT) van 821 miljoen euro. De nettowinst toerekenba­ar aan aandeelhou­ders steeg echter met 3,8 procent naar 381 miljoen euro. Metro maakte op 10 januari al bekend dat de omzet in het afgelopen kwartaal licht lager was vanwege de verkoop van activiteit­en in Vietnam, de sluiting van een aantal winkels en negatieve valuta-effecten. De identieke omzet van het concern in vergelijkb­are winkels steeg in het op 31 december geëindigde kwartaal met 0,1 procent. De totale omzet van de groep bedroeg in het kwartaal echter 17,0 miljard euro, tegen 17,1 miljard euro in dezelfde periode een jaar geleden. Op de Duitse thuismarkt daalde de omzet op jaarbasis met 1,8 procent.

Het concern verwacht voor het hele boekjaar op vergelijkb­are basis onverminde­rd een licht hogere omzet en winst. De outlook zal echter worden aangepast als de voorgenome­n splitsing van het concern in een groothande­ls- en foodretail bedrijf enerzijds en een consumente­nelektroni­cabedrijf anderzijds op 6 februari op de aandeelhou­dersvergad­ering wordt goedgekeur­d.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname