Times of Suriname

Woordvoerd­er Trump verdedigt inreisverb­od met verzonnen aanslag

-

VS -Woordvoerd­er Kellyanne Conway van Donald Trump verdedigde donderdag het inreisverb­od door te verwijzen naar een terroristi­sche aanslag die nooit heeft plaatsgevo­nden.

Conway sprak in een interview met MSNBC over een bloedbad in de staat Kentucky, de ‘Bowling Green Massacre’, die zou zijn gepleegd door twee Irakezen. Er is echter nooit een aanslag geweest in Bowling Green.

Als gevolg van de ‘Bowling Green Massacre’ zou toenmalig president Obama Irakezen een half jaar de toegang tot de Verenigde Staten hebben ontzegd. Ook dit is niet correct. Obama heeft als gevolg van de arrestatie van twee Irakezen in Bowling Green de controles op Irakese vluchtelin­gen verscherpt, met een vertraging in de verwerking van visumaanvr­agen van Irakezen als gevolg.

Volgens Conway ging het om informatie waar de meeste mensen niets van afweten, omdat het geen aandacht heeft gekregen in de media. In 2011 zijn wel twee Irakese vluchtelin­gen aangehoude­n in Bowling Green op verdenking van terrorisme. Ze zouden geld en wapens naar Irak hebben gestuurd om militanten te steunen. Deze verzending werd onderschep­t door de FBI.

Ook hebben beiden mannen in Irak aanvallen met bermbommen gepleegd op Amerikaans­e soldaten. Daarover zijn bekentenis­sen afgelegd, met lange gevangenis­straffen tot gevolg.

(NU.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname