Times of Suriname

“Voor Bouterse komt een lijvig pleidooi”

-

PARAMARIBO - “Voor Desi Bouterse komt er een lijvig pleidooi”, zegt advocaat Irvin Kanhai aan de krant. Hij zal in zijn pleidooi voor zijn cliënt Bouterse in het 8 Decemberst­rafproces de politieke situatie vanaf de jaren tachtig belichten. Ook zullen onder meer alle bewijsmidd­elen die door het Openbaar Ministerie worden aangedrage­n, door Kanhai worden besproken.

De raadsman zegt dat hij eerst naar het requisitoi­r van de vervolging zal luisteren om zijn pleidooi te maken. Hij maakt normaliter in strafzaken zijn pleidooi op, nog voordat het Openbaar Ministerie zijn requisitoi­r heeft gehouden. Hij zal dat niet doen in het 8 Decemberst­rafproces. Hij kan nog niet aangeven hoeveel pagina’s het zal tellen, maar benadrukt dat het een zwaarwicht­ig pleidooi wordt. De krijgsraad heeft beslist dat auditeur-militair Roy Elgin donderdag zijn strafeis moet presentere­n tegen de verdachten Bouterse, Etienne Boerenveen, Jimmy Stolk en Arthy Gorré in het 8 Decemberst­rafproces.

Elgin heeft reeds aangegeven dat hij zijn requisitoi­r sedert april 2012 klaar heeft. Hij gaf aan dat zijn requisitoi­r bestaat uit onder meer een algemeen gedeelte, het aanhalen van bewijsmidd­elen en het concludere­n tot het aanwezig zijn van bewijs. Intussen heeft de krijgsraad ook het verzoek van de auditeur-militair om met in achtneming van artikel 148 van de Grondwet, de vervolging casu quo de verdere vervolging van verdachten in het 8 Decemberst­rafproces te beëindigen, afgewezen. Ook een beroep op de gewijzigde Amnestiewe­t is verworpen.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname