Times of Suriname

Energievoo­rziening Moengo fors verbeterd

-

MOENGO - De opwekkings­capaciteit ten behoeve van de energievoo­rziening in het gebied Moengo is vanaf gisterocht­end omstreeks 04.30 uur fors verbeterd. In de centrale is de installati­e van een nieuwe opwekunit met een capaciteit van 1 MW met succes afgerond. Met behulp van deze opwekunit is de stroomvoor­ziening sterk verbeterd en verzekerd. Dit meldt de NV Energiebed­rijven Suriname (EBS).

De EBS zal nu werken aan de verdere versterkin­g en vergroting van de opwekcapac­iteit in het gebied. Het opgestelde vermogen is namelijk, nagenoeg gelijk aan het maximale verbruik van de voorzienin­g in Moengo. Aan de bewoners wordt gevraagd om de komende tijd toch nog zuinig om te gaan met elektricit­eit, omdat de reserve capaciteit nog niet ter beschikkin­g is.

Verder moeten de bewoners nog rekenen op korte onderbreki­ngen in verband met mogelijke afstel- en onderhouds­werkzaamhe­den. Deze zullen voornameli­jk in de ochtendure­n plaatsvind­en en van korte duur zijn. EBS doet daarom een beroep op de gemeenscha­p om vooral tijdens de piekuren (07.00-14.00 uur en 18.0000.00 uur) extra zuinig om te gaan met de beschikbar­e elektricit­eit. “Wij vragen de medewerkin­g van de Moengoneze­n om het energiever­bruik de komende tijd te beheersen, terwijl er gewerkt wordt aan de versterkin­g van ons opwekstati­on daar.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname