Times of Suriname

Minister Yldiz Pollack-Beighle ontvangt ambassadeu­rs

-

PARAMARIBO - De deken van het Corps Diplomatiq­ue, de Braziliaan­se ambassadeu­r Marcelo Baumbach en de ambassadeu­r van de Volksrepub­liek China, Zhang Jinxiong hebben vrijdag een kennismaki­ngsbezoek gebracht aan minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenland­se Zaken (BUZA).

Los van het feit dat de Federale Republiek van Brazilië ons buurland is en ook nog een bevriende natie, beschouwt de BUZA-minister Brazilië als goede vriend van Suriname. De minister vindt daarom dat de relatie tussen beide landen verder uitgediept moet worden. Dit meldt het ministerie in een persberich­t.

Volgens ambassadeu­r Baumbach wordt Suriname aangemerkt als hoge prioriteit. Tijdens het onderhoud met de deken is er gesproken over enkele samenwerki­ngsverband­en zoals: de agro-economisch­e/ecologisch­e zonering, de drooglandr­ijstcultuu­r en de geologisch­e zonering. Verder heeft Brazilië 13 projecten aan Suriname aangeboden. Minister Pollack-Beighle heeft ook gesproken met de Chinese ambassadeu­r. De minister en de ambassadeu­r zijn het er roerend mee eens dat het samenwerki­ngsverband tussen deze twee landen intensieve­r en uitgediept moet worden. In dat kader zal er een consultati­e of monitoring­smechanism­e in het leven worden geroepen om te geraken tot efficiënti­e binnen dit samenwerki­ngsverband. De zaken die werden aangehaald tijdens het gesprek waren onder meer de bouw van het Wanica Hospitaal, het Sophia’s Lust gemeenscha­pscentrum, het Dalian IV- en het woningbouw­project evenals de mogelijkhe­den die voortvloei­en uit afspraken in het kader van de samenwerki­ng CELAC-China.

 ??  ?? Minister Pollack-Beighle geeft ambassadeu­r Zhang Jinxiong van de Volksrepub­liek China een handdruk, nadat zij de diplomaat voor een kennismaki­ngsbezoek heeft ontvangen.
Minister Pollack-Beighle geeft ambassadeu­r Zhang Jinxiong van de Volksrepub­liek China een handdruk, nadat zij de diplomaat voor een kennismaki­ngsbezoek heeft ontvangen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname