Times of Suriname

Napoli boekt monsterzeg­e

-

VOETBAL - Napoli heeft zaterdag hard uitgehaald tegen Bologna: 1-7. Napoli, waar Arek Milik vanaf de bank toekeek, beleefde een bliksemsta­rt. Aanvoerder Marek Hamsik kopte een voorzet van José Callejón raak met een diagonale snoekduik. Twee minuten later zorgde Lorenzo Insigne uit een counter voor de 0-2. Daarmee was het vuurwerk nog lang niet voorbij in de wedstrijd. Mattia Destro miste een kans op de 1-2. Zijn strafschop werd gekeerd door doelman Pepe Reina. Vervolgens kregen beide ploegen een rode kaart. Callejón moest na een trappende beweging inrukken en vijf minuten later haalde Adam Masina de doorgebrok­en Dries Mertens neer. Ook hij kon vertrekken. Mertens schoot de daaropvolg­ende vrije trap onhoudbaar in het doel (0-3) en vlak voor rust zorgde hij ook voor de vierde Napolitaan­se treffer. Tussendoor zorgde Vasilis Torosidis voor de 1-3 namens Bologna, waardoor er tijdens de rust een 1-4 tussenstan­d op het scorebord stond. De tweede helft was een stuk minder sprankelen­d, maar er vielen nog wel een aantal doelpunten. Bologna had zich al overgegeve­n en zag de schade in de 70ste minuut nog wat groter worden. Hamsik scoorde op aangeven van Mertens (1-5) en even later ook na een pass van Faouzi Ghoulam (1-6). Mertens maakte ook nog zijn derde. Hij is daardoor nu in zijn eentje de topscorer van de Serie A (zestien treffers) en de eerste Belg die in één seizoen drie hattricks maakt.

??  ?? Een spelmoment uit de wedstrijd tussen EP Meyer Lyceum en STS 3.
Een spelmoment uit de wedstrijd tussen EP Meyer Lyceum en STS 3.