Times of Suriname

Barcelona maakt geen fout tegen Bilbao

-

VOETBAL - Barcelona heeft, zonder een beroep te hoeven doen op Luis Suarez, op eenvoudige wijze afgerekend met Athletic de Bilbao. Paco Alcácer en Aleix Vidal pikten een graantje mee (3-0).

Na de 1-1 remise bij Real Betis van vorige week, wist Barcelona zaterdag dat er gewonnen moést worden van Athletic Bilbao om niet al zo vroeg in 2017 de titeldroom te moeten opgeven. Toch durfde Luis Enrique het aan om een aantal vaste krachten rust te gunnen: Luis Suarez, Sergi Roberto en Javier Mascherano begonnen op de bank.

Het brak Barcelona allerminst op. Suarez’ vervanger Paco Alcácer had sinds zijn overstap van Valencia naar Camp Nou nog niet in de Primera División gescoord, maar brak zaterdag na zeventien minuten op aangevan van Neymar de ban. De spits stond op de goede plek na een mooie passeeract­ie van de Braziliaan­se linksbuite­n: 1-0. Via een vrije trap uit een moeilijke hoek verdubbeld­e Lionel Messi vijf minuten voor rust de score. Gorka Iraizoz werd het zicht ontnomen door Raúl García en via de vuisten van de keeper ging de bal erin. In de 67ste minuut zette Aleix Vidal de 3-0 eindstand op het scorebord. De rechtsback dook op in spitsposit­ie, nam goed aan en stuurde de bal naar de verre hoek. Voor Vidal was het de tweede goal in zijn tijd bij Barcelona en die kon hij, met de moordende concurrent­ie van Sergi Roberto, goed gebruiken.