Times of Suriname

Megacrisis in Valencia

-

VOETBAL - De gifbeker moet dit seizoen helemaal leeg voor Valencia. Onder leiding van Voro leek de Champions League-finalist van 2000 en 2001 de weg omhoog te hebben ingezet, maar zaterdag zorgde Eibar voor een nieuw dieptepunt door in Mestalla met maar liefst 0-4 te winnen.

Nadat clubman Voro het stokje begin deze maand had overgenome­n van de opgestapte Cesare Prandelli, pakte Valencia in de eerste drie competitie­duels van 2017 zeven punten. Het gat met de degradatie­zone is daardoor gegroeid tot zes punten, maar de problemen zijn nog allerminst opgelost voor de zesvoudig kampioen van Spanje.

Maandag leed Valencia op bezoek bij Las Palmas (3-1) alweer de tiende nederlaag van het seizoen. Zaterdagav­ond ging het helemaal mis. Eibar stond halverwege al met 0-2 voor door treffers van Sergi Enrich en Adrían, die een penalty benutte nadat Carlos Soler met rood moest inrukken. Na rust strooiden de bezoekers zout in de wonden met een prachtige volley van Dani García en de tweede treffer van Enrich.

Mestalla was toen al voor een deel leeggestro­omd. In een halfvol stadion kon Valencia de nederlaag geen draaglijke­r aanzien meer geven, waardoor Eibar na Real Madrid (2007-08, 1-5) de tweede club is in La Liga die op bezoek bij de dolende grootmacht met een verschil van vier doelpunten wint. De witte zakdoekjes konden niet uitblijven. Met negentien punten uit twintig duels blijft Valencia vijftiende.

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname