Times of Suriname

Nishan’42 verslaat Robinhood

- Herode Geffard (r) van Nishan’42 probeert de bal te bemachtige­n, terwijl hij in de gaten wordt gehouden door twee tegenstand­ers. (Foto: SH)

VOETBAL – Nishan’42 heeft Robinhood zaterdagmi­ddag met 2-1 verslagen in het Meerzorgst­adion, na een 1-1 ruststand, in de negende speelronde van de topklasse van de Surinaamse Voetbal Bond. De winnaar heeft nu veertien punten, terwijl de roodgroene formatie blijft steken op dertien.

Robinhood begon heel goed aan de wedstrijd en nam al in de zevende minuut een 1-0 voorsprong via Ivanildo Rozenblad. De roodgroene formatie kon ondanks deze voorsprong het spel niet beheersen. Het thuisspele­nde team was beter op de bal en werd telkens gevaarlijk. In de 29ste minuut was het raak voor Nishan’42. De gastheer kreeg een corner, die genomen werd door Brito de Oliveira. Een verdediger van Robinhood werkte de bal weg, maar die belandde bij Exilien Gaspard, die het leder direct richting doel schoot. De bal ging via de paal in het net: 1-1. Met deze score gingen de teams rusten. Nishan’42 begon goed aan de tweede helft en kwam in de 52ste minuut op een 2-1 voorsprong door een treffer van Jerny Faerber, die vanuit de rechterkan­t met zijn linkervoet keihard uithaalde. Trainer Johan Vorswijk van Robinhood pleegde enkele wissels, waardoor de gasten het spel onder controle kregen. Het team voerde de druk op en zocht naar de gelijkmake­r. Cerezo Haabo was heel dicht bij een gelijkmake­r, maar zijn inzet ging rakelings langs het doel. Nishan’42 wist deze voorsprong tot het laatste fluitsigna­al te behouden. Nishan’42 is dit seizoen nog steeds ongeslagen in eigen huis.