Times of Suriname

Recordzege voor Greg Popovich

-

Overige uitslagen:

BASKETBAL – Hoofdtrain­er Greg Popovich van San Antonio Spurs heeft een recordzege geboekt. Ruim twintig jaar en vijf titels later boekt Popovich zijn 1128e overwinnin­g als coach van Spurs. Hij passeerde daarmee Jerry Sloan, oud-coach van Utah Jazz, als meest succesvoll­e coach bij dezelfde club in de geschieden­is van de NBA.

Spurs kende geen genade met Denver Nuggets en won in eigen huis met 121-97. Zoals gewoonlijk was Kawhi Leonard de beste speler op het veld, maar hij had dit keer weinig speeltijd nodig om het verschil te maken. De veteranen Manu Ginobili en Tony Parker, die samen met coach Popovich voor heel veel Spurszeges hebben gezorgd, eindigden allebei met achttien punten.

Golden State Warriors heeft in de 51ste speelronde zijn achtste nederlaag van het seizoen geleden. De kampioen van 2015 dolf in Sacramento na verlenging het onderspit tegen Kings: 109-106. Stephen Curry was weliswaar topscorer met 35 punten, maar de vedette van Warriors zag in de slotsecond­en van de verlenging al zijn pogingen mislukken. Na zijn laatste misser was de rebound voor Darren Collison. Curry maakte vervolgens opzettelij­k een fout op Collison, die beide vrije worpen benutte. In de allerlaats­te seconde zag Dreymond Green zijn schot voor de gelijkmake­r niet vallen. Washington Wizards-New Orleans Pelicans: 105-91, Atlanta Hawks-Orlando Magic: 113-86, Indiana Pacers-Detroit Pistons: 10584, Miami Heat-Philadelph­ia 76ers: 125-102, New York Knicks-Cleveland Cavaliers: 104-111, Utah Jazz-Charlotte Hornets: 105-98, Phoenix Suns-Milwaukee Bucks: 112-137 en Minnesota Timberwolv­es-Memphis Grizzlies: 99-107.

(Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname