Times of Suriname

Wijnaldum niet ontevreden over verrichtin­gen

-

TAEKWONDO - Overall is bondscoach Rodney Wijnaldum niet ontevreden over de verrichtin­gen van de atleten die hebben deelgenome­n aan het US Open Taekwondo Championsh­ip in Amerika.

“Ze hebben geen moment ondergedaa­n voor de vechters van de andere landen. Elke atleet op dit niveau was goed en dat was ook te merken aan het niveau van de wedstrijde­n. De atleten waren opgewassen tegen elkaar evenzo de atleten van Suriname. Onze atleten hebben gestaan tegenover de besten van de wereld en zij hebben het ook gepresteer­d om twee tot drie partijen te winnen van de wereldtop. We hebben dan misschien niet fysiek een medaille in handen gekregen, maar we hebben wel laten zien dat we thuishoren op dit platform en dat de kans op het winnen van eremetaal op dit niveau er helemaal in zit. Ontevreden mogen we absoluut niet zijn, want grote Pan-Amerikaans­e en wereldkamp­ioenen hebben hun tweede of derde partij verloren en zijn ook met lege handen naar huis gegaan”, zegt de bondscoach.

Dat geeft aan dat het heel moeilijk is om binnen de top vier te eindigen op een toernooi als het US Open. Gemiddeld zijn er 50 tot 70 atleten in een klasse, wat betekent dat je tenminste zes tot zeven partijen moet winnen, wil je kampioen worden van zo’n klasse. De kans op een medaille is dus klein, maar als je in staat bent twee tot drie partijen te winnen, dan geeft dat alleen aan dat je op de juiste weg bent.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname