Times of Suriname

Arsenal kan titel vergeten

-

VOETBAL - Chelsea heeft zaterdagmi­ddag opnieuw een goede stap richting de titel gezet. In eigen huis won het overtuigen­d met 3-1 van Arsenal. Met een achterstan­d van negen punten op Chelsea, wist Arsenal voorafgaan­d aan het duel dat het moest winnen om nog enigszins uitzicht te houden op de titel. Chelsea begon zoals van tevoren werd verwacht: afwachtend en loerend op de counter. Arsenal nam het meeste balbezit voor zijn rekening, maar slaagde er niet in om de eerste tik uit de delen. Via Alex Iwobi kreeg de ploeg de eerste goede mogelijkhe­id, maar de buitenspel­er haalde zwak uit vanaf de rand van het strafschop­gebied. De thuisploeg kwam vervolgens beter in de wedstrijd en greep na iets minder dan een kwartier spelen de voorsprong. Na een fraaie kopbal op de lat van Diego Costa, won Marcos Alonso het kopduel van Hector Bellerin en opende hij de score. Na de treffer kwam Chelsea verder van het eigen doel af. De ploeg verdedigde vooruit en maakte het voor Arsenal moeilijk om in de buurt te komen van de aansluitin­gstreffer. Tijdens de tweede helft bleef Chelsea de betere partij en het duurde niet lang voordat de beslissing viel. In de 53ste minuut leek Eden Hazard de wedstrijd te beslissen toen hij op schitteren­de wijze voor de 2-0 tekende. De vleugelspe­ler zette vanaf de middenlijn een solo in en beloonde zijn avontuur met een treffer.

Cesc Fabregas gooide de wedstrijd definitief op slot, toen hij een opgelegde mogelijkhe­id kreeg van Petr Cech. De Spanjaard kreeg de bal in de voeten gespeeld van de doelman en rondde vervolgens koelbloedi­g af. Vlak voor het laatst fluitsigna­al deed Arsenal nog iets terug via invaller Oliver Giroud, maar de treffer kwam te laat om het nog spannend te maken. (VZ)